De leukste steden voor je stedentrip

Berlijn ontdekken

Berlijn ontdekken

Geen stad heeft zo’n belangrijke rol gespeeld in de (recente) Europese geschiedenis als Berlijn. En geen enkele Europese stad bruist zo van vernieuwing, kunst en cultuur, creativiteit en experimenteerdrang. Een zinderend uitgaansleven gaat hand in hand met theaters, musea en talloze bezienswaardigheden. Voor iedereen is er dus volop te ontdekken in Berlijn!

De geschiedenis van Berlijn is turbulent en veelzijdig. Van hoofdstad van het Duitse Rijk, via de “Goldene Zwanziger”, de jaren 20 waarin Berlijn dé plek was waar het gebeurde, tot broedplaats van het nationaal-socialisme. Van puinhoop na de tweede wereldoorlog, via verdeeldheid en uithangbord voor kapitalisme en communisme tot hoofdstad van het verenigd Duitsland.

Het oppervlak van Berlijn is enorm, en de 3,4 miljoen inwoners zorgen voor een grote diversiteit. De belangrijkste wijken van de stad zijn Mitte, Charlottenburg en Tiergarten. Het gros van de bezienswaardigheden, winkels, musea en belangrijke instanties zijn hier gevestigd. Wijken als Prenzlauer Berg, Friedrichshain, Kreuzberg en Schöneberg zijn woonwijken met een specifiek en vaak hip karakter.