De leukste steden voor je stedentrip

Charlottenburg

Charlottenburg

Het oude centrum van West-Berlijn heeft na de Wende haar glans verloren, maar Charlottenburg is bezig met een stevige comeback.

De omgeving rond de Kurfürstendamm was tijdens de koude oorlog het stralende middelpunt van West-Berlijn. Het soms decadente uithangbord van het kapitalisme zoog alle aandacht naar zich toe met het chique en enorme winkelaanbod en een extravagant nachtleven. Maar na de val van de muur vertrokken veel jonge en progressieve mensen naar het voormalig oosten, de wijk achterlatend zonder nieuwe ideeën, creativiteit en idealisme. De inwoners van Charlottenburg moesten lijdzaam toezien hoe veel van de aandacht verplaatste naar wijken als Mitte en Prenzlauer Berg.

Oude glorie

Nog altijd teert Charlottenburg nog enigzins op haar oude glorie, vernieuwing vind je op andere plekken in de stad. Maar meer en meer beweegt de wijk mee met de vitaliteit die Berlijn zo leuk maakt. En het blijft een wijk waar je meer dan uitstekend kunt shoppen, waar veel uitstekende hotels zijn gevestigd, veel te zien is en die een uitstekende theaterscene heeft.

Bezienswaardigheden Charlottenburg

De beangrijkste bezienswaardigheden in Charlottenburg zijn de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, de kerkruïne die symbool staat voor de verschrikkingen van oorlog, het prachtige Schloß Charlottenburg en dierentuin Zoologischer Garten. Shopaholics leven zich uit op de Ku’damm en zijstraatjes, of gaan los in Europa’s grootste warenhuis KaDeWe.
Klik hier voor een overzicht van hotels in Charlottenburg.
Praktisch U-/S-Bahn: Bismarckstraße (U2, U7), Zoologischer Garten (U2, U9, S5, S7, S9, S75), Charlottenburg (S5, S7, S9, S75)