De leukste steden voor je stedentrip

Schöneberg

Schöneberg

Op het balkon van het Rathaus Schöneberg verklaarde John F. Kennedy: “Ich bin ein Berliner”. En zo verwierf de wijk een plekje in de wereldgeschiedenis.
 
Heel wat beroemdheden hebben hun tijd gesleten in deze wijk. David Bowie en Iggy Pop deelden een appartement aan de Hauptstraße, Albert Einstein kreeg hier waarschijnlijk regelmatig een geniale inval, Marlene Dietrich werd hier geboren en Billy Wilder legde hier de fundamenten voor zijn succesvolle filmcarrière. Vandaag de dag is Schöneberg voornamelijk een relatief rustige woonwijk voor de middenklasse. De wijk ligt tegen het centrum van de stad, ten zuiden van Tiergarten.

Homoscene

Schöneberg speelt een belangrijke rol in het nachtleven van Berlijn. De omgeving rond de Nollendorfplatz is al bijna een eeuw het centrum van de homoscene van de stad. De vele kroegen en clubs aan de Nollendorfplatz en in de Fuggerstraße en Motzstraße worden drukbezocht. In juni wordt het Motzstraßenfest georganiseerd: één van de grootste homofeesten ter wereld. Onder de 500.000 bezoekers bevinden zich ook veel toeristen.

Winterfeldtmarkt

De bekendste markt van Berlijn, en een erg leuk uitje, vind je ook in Schöneberg. Met name op zaterdag komen hordes mensen uit de verre omgeving af op de Winterfeldtmarkt.
 
Klik hier voor een overzicht van hotels in Schöneberg.
 
Praktisch U-/S-Bahn: Bayerische Platz (U4, U7), Viktoria-Luise-Platz, Rathaus Schöneberg (U4)