De leukste steden voor je stedentrip

Bezienswaardigheden in Berlijn

Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden in Berlijn: Fernsehturm

De Fernsehturm domineert de aanblik van vrijwel geheel Berlijn. En de panorama’s van de top zijn op heldere dagen onbetaalbaar.

Bezienswaardigheden in Berlijn: Zoo Berlin

Helaas leeft ijsbeer Knut niet meer, maar de Zoologischer Garten heeft het grootste aantal verschillende dieren ter wereld. Daar zit voor iedereen iets bij!

Bezienswaardigheden in Berlijn: Holocaustmonument

Eén van de plekken waar de duistere geschiedenis van Duitsland tastbaar wordt is het Holocaustmonument. Het is een imponerende, tot nadenken stemmende plek die absoluut bij je bezoek aan Berlijn – …

Bezienswaardigheden in Berlijn: Schloss Charlottenburg

Ooit gebouwd als een zomerverblijf voor de Hohenzollerns, maar nu één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn: het prachtige Schloss Charlottenburg.

De koepel van de Reichstag in Berlijn

Het hart van de Duitse politiek klopt in de Reichstag. En sinds 1999 is het ook een belangrijke toeristische trekpleister.

Bezienswaardigheden in Berlijn: East Side Gallery

Er is maar weinig van de grauwe Berlijnse muur bewaard. In de East Side Gallery hebben kunstenaars een laatste stuk van de muur gebruikt om hun statements uit te dragen.

Bezienswaardigheden in Berlijn: Berliner Dom

De pompeuze neobarokke Berliner Dom is één van de blikvangers op het Museumsinsel, zowel van buiten als van binnen.

Bezienswaardigheden in Berlijn: Sony Center

Vanaf 2000 is het Sony Center de grote publiekstrekker van de vernieuwde Potsdamer Platz. Dagelijks komen hier duizenden mensen om de spectaculaire architectuur te bewonderen, naar de film te gaan – …

Bezienswaardigheden in Berlijn: Gedachtniskirche

Het was eens een prachtige kerk, maar nu is de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche een herinnering aan de verschrikkingen van de tweede wereldoorlog.

Bezienswaardigheden in Berlijn: Brandenburger Tor

Eens het symbool voor het verscheurde Berlijn, nu het beeld van het herenigd Duitsland: de Brandenburger Tor.