De leukste steden voor je stedentrip

Sony Center

Sony Center

Vanaf 2000 is het Sony Center de grote publiekstrekker van de vernieuwde Potsdamer Platz. Dagelijks komen hier duizenden mensen om de spectaculaire architectuur te bewonderen, naar de film te gaan of om heerlijk op een terrasje te zitten.

Het gebouw is ontworpen door architect Helmut Jahn, die ook de Messeturm in Frankfurt en het vliegveld van Bangkok heeft bedacht. Het complex is overdekt door een constructie van glas en staal. ‘s Avonds zijn de lamellen van de dakconstructie spectaculair verlicht en al van ver zichtbaar. Maar het is niet alleen maar moderne architectuur: de prachtige Kaisersaal is in het complex geïntegreerd. Voor de tweede wereldoorlog maakte het deel uit van het decadente Grand Hotel Esplanade, dat even verderop was gevestigd. De Kaisersaal is helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Het centrale plein met een grote waterpartij en fonteinen is omringd door café’s, restaurants en terrassen. Van de winkels is de flagship store van Sony wellicht de leukste.

Film

Filmliefhebbers komen in het Sony Center ook aan hun trekken. In het complex is voor een IMAX-bioscoop gevestigd. Bioscoop Cinestar heeft 8 zalen en vertoont niet-nagesynchroniseerde blockbusters. Het is ook vaak het toneel van grote filmpremières waarbij wereldberoemde acteurs, actrices en regisseurs worden ontvangen. Filmhaus is het film- en tv-museum van Berlijn. Het bijbehorende Kino Arsenal vertoont klassiekers en actuele producties.

Voor de liefhebbers van Lego is er het Legoland Discovery Centre, met 14 attracties.

In de omgeving van Sony Center :

Sony Center: praktische informatie

Adres: Postdamer Platz

Openingstijden: doorlopend geopend.

Toegang: gratis.

U-/S-Bahn: Potsdamer Platz (U2, S1, S2, S25)

Website: sonycenter.de