De leukste steden voor je stedentrip

Zoologischer Garten

Zoologischer Garten

Helaas leeft ijsbeer Knut niet meer, maar de Zoologischer Garten heeft het grootste aantal verschillende dieren ter wereld. Daar zit voor iedereen iets bij!

De Zoologischer Garten, tegenwoordig vaak afgekort tot Zoo Berlin, is de oudste en belangrijkste dierentuin van Duitsland. Er leven meer dan 15.000 dieren uit 1.500 diersoorten. Met name het nijlpaardenhuis en het apenhuis met Orang-oetangs zijn je aandacht meer dan waard. Publiekslieveling is de reuzenpanda Bao Bao, de oudste reuzenpanda in gevangenschap.

Aquarium

Het Aquarium is apart te bezoeken. Er is natuurlijk veel aandacht voor de onderwaterwereld, maar ook voor reptielen zoals een krokodillenpopulatie. Hoogtepunten zijn de zwartpuntrifhaaien, de Solomon-reuzenskink, de sidderalen en het koraalaquarium. Het kwallenpopulatie van het Aquarium heeft ook een naam hoog te houden.

Knut

De zoo kreeg in 2006 wereldfaam door het bij zijn geboorte verstoten ijsbeertje Knut. De massamediale aandacht voor het ijsbeertje betekende een forse stijging in bezoekersaantallen. Helaas is Knut in 2011 overleden aan een hersenontsteking.

In de omgeving van Zoologischer Garten :

Zoologischer Garten: praktische informatie

Adres: Hardenbergplatz. Ingangen aan de Hardenbergplatz en de Budapester Straße. Aquarium: Budapester Straße.
 
Openingstijden: Zoo: ma-zo 9-19 u (4 okt-20 mrt 9-17 u). Aquarium: 9-18 uur.
 
Toegang: Zoo: €13. Aquarium: €13. Zoo + Aquarium: €20.
 
U-/S-bahn Zoologischer Garten (U2, U9, S5, S7, S9, S75), Kurfürstendamm (U1, U9), Wittenbergplatz (U1, U2, U3)
 
Website: zoo-berlin.de