De leukste steden voor je stedentrip

Praktische info over Berlijn

Praktisch

Okee, je wilt dus naar Berlijn! Op deze pagina vind je allerlei praktische informatie ter voorbereiding op je stedentrip. Heb je zelf nog nuttige aanvullingen? Twijfel niet en geef het snel door!

Met de auto

Berlijn is ook prima met de auto te bereizen. De reistijden vanaf de grens bedragen:

  • 4.30 uur (487 km.) vanaf Oldenzaal;
  • 4:45 uur (515 km.) vanaf Nieuweschans;
  • 5:15 uur (583 km.) vanaf Venlo.

Bedenk wel dat je je auto ook moet parkeren, en dat dit in een stad als Berlijn prijzig kan zijn. Houdt ook rekening met het Umweltplakette, een milieusticker die elke auto in het stadscentrum moet hebben (dit geldt ook voor veel andere Duitse steden). Heb je deze sticker niet, dan riskeer je een boete van € 40. De stickers zijn aan te vragen via alle ANWB-winkels (wordt binnen 5 werkdagen thuisgestuurd, kentekenbewijs meenemen), of via TÜV Nord.

Reis je in een periode waarin sneeuw, ijzel of gladheid kan worden verwacht? Zorg dan dat je auto is voorzien van winterbanden! Dit is in dergelijke omstandigheden -naast verstandig- in Duitsland verplicht.

Veiligheid in Berlijn

Je kunt met een gerust hart naar Berlijn afreizen: als je een beetje oplet is de kans dat je iets overkomt erg klein.

Weer en klimaat in Berlijn

Hoe is het klimaat in Berlijn? Wanneer heb ik de grootste kans op lekker weer? Kijk hier wanneer je je stedentrip naar Berlijn het beste kunt plannen.

Openbaar vervoer in Berlijn

Zoals elke metropool beschikt Berlijn over een intensief openbaar vervoersnetwerk. Het meeste zul je gebruik maken van U-Bahn en S-Bahn.