De leukste steden voor je stedentrip

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Zoals elke metropool beschikt Berlijn over een intensief openbaar vervoersnetwerk. Het meeste zul je gebruik maken van U-Bahn en S-Bahn.

De U-Bahn is de metro en rijd meestal ondergronds, de S-Bahn rijdt meestal bovengronds en maakt ook gebruik van het spoor van overige treinen. De twee vervoersmiddelen vullen elkaar uitstekend aan, overstappen van S-Bahn naar U-Bahn en andersom is dan ook geen enkel probleem.

Overdag hoef je nooit lang te wachten: de S-Bahn rijdt om de 10 minuten, de U-Bahn zelfs om de 5 minuten. Op werkdagen rijden U- en S-Bahn tot ongeveer middernacht. Hierna nemen nachtbussen de route over. In het weekend kunt je ook ‘s nachts met U- en S-Bahn, de frequentie ligt dan natuurlijk wel iets lager.

Als je in de stad blijft, heb je aan een kaart voor twee zones (AB) genoeg. Maak je een uitstapje naar Potsdam, dan heb je een kaart voor drie zones (ABC) nodig. Een dagkaart voor twee zones kost € 6,10, voor drie zones is dat € 6,50.

Berlin Welcome Card

De Berlin Welcome Card is het alternatief als je langer dan een dag gebruik gaat maken van het openbaar vervoer. De Welcome Card kun je kopen met een geldigheid van 48 uur (€16,90), 72 uur (€22,90) en 5 dagen (€29,90) en is geldig in zones A en B. Voor zone C komt er € 1 per dag bij. Grote voordelen:
-de Welcome Card is ook geldig in bus en tram;
-korting tot 50% bij veel bezienswaardigheden;
-een handige gids met insider tips en een stadsplattegrond.

Vergeet niet je kaart te valideren in één van de rode automaten op het station (of in een bus)! Je riskeert anders een forse boete.

Openbaar vervoer in Berlijn: vervoersbewijzen

Het openbaar vervoer in Berlijn is uitstekend geregeld en ook redelijk goedkoop. Er zijn tal van vervoersbewijzen die je ontdekkingstocht door de stad vergemakkelijken.

Openbaar vervoer in Berlijn: bus en tram

Berlijn is het snelst te verkennen met de U-bahn of S-bahn. Maar als je liever boven de grond reist, brengt het uitgestrekte netwerk van bus- en tramlijnen je feilloos op – …

Openbaar vervoer in Berlijn: U-Bahn en S-Bahn

De meest efficiënte manier om door Berlijn te reizen is met de U-Bahn en S-Bahn. De twee verschillende systemen sluiten uitstekend op elkaar aan en brengen je snel op je – …