De leukste steden voor je stedentrip

Flohmarkt am Mauerpark

Flohmarkt am Mauerpark

Een prima manier om je luie zondagochtend door te komen: snuffelend langs de vele stalletjes van de Flohmarkt am Mauerpark. Er zit vast iets voor je bij!

Hoewel deze vlooienmarkt in Prenzlauer Berg nog niet zo lang bestaat (vanaf 2004), heeft het al een stevige positie verworven in het Berlijner circuit. De markt trekt elke zondag veel en gevarieerd publiek en is een geliefd uitje geworden voor de hippe bewoners van de wijk.

De Flohmarkt am Mauerpark geeft meer ruimte aan particulieren dan haar tegenhanger in Friedrichshain. Je vind hier dus ook wat meer huisvlijt en spullen van uitgeruimde zolders. De markt is met 300 stands één van de grotere in de stad en er is natuurlijk van alles te krijgen. Ben je dol op vintage kleding, dan kun je prima je hart ophalen. Maar ook de liefhebbers van platen, boeken, meubels en bric-a-brac komen aan hun trekken. Je trek stillen doe je bij één van de voedselstalletjes: vers en vaak heerlijk.

Een bezoekje aan de markt kan uitstekend worden gecombineerd met het naastgelegen Mauerpark, waar op zondag ook genoeg te doen is.

Flohmarkt am Mauerpark: praktische informatie

Adres: Bernauer Straße
 
Openingstijden: zo 10-17 uur
 
Toegang: gratis
 
U-/S-bahn Eberswalder Straße (U2), Bernauer Straße (U8), Schönhauser Allee (U2, S8, S41, S42, S85)
 
Website: mauerparkmarkt.de