De leukste steden voor je stedentrip

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette is niet alleen voorbehouden voor Frankrijk, ook Berlijn heeft een vestiging van het luxe warenhuis. Door de vormgeving en het uitstekende assortiment is het je tijd zeker waard.

Alleen al qua architectuur is Galeries Lafayette de moeite van een bezoekje waard. De Galeries is het laatste gebouw in het rijtje van de Friedrichstadtpassagen en heeft een strakke, gebogen gevel van donker glas. Het is de enige gevel in de binnenstad die geheel uit glas bestaat, als gevolg van strenge ontwerpeisen die aan nieuwbouw worden gesteld. Naast de opvallende gevel kent het warenhuis nog een architectonisch hoogstandje: de glazen trechter van Jean Nouvel, die dwars door het gebouw loopt.

Luxe uitstraling

Galeries Lafayette kent, net als de grote zus in Parijs, een erg luxe uitstraling. De nadruk ligt dan ook op mode, schoenen, accessoires, beauty en verzorging. Op de tweede etage vind je LABOmode. Dit samenwerkingsverband met de Berlijnse modevakschool geeft jonge ontwerpers de kans hun creaties aan de man te brengen.

Lafayette Gourmet

Zoals elk zichzelf respecterend warenhuis heeft ook Galeries Lafayette een uitgebreide delicatessenafdeling. Lafayette Gourmet verloochent haar wortels niet en heeft het accent op Franse etenswaren. Er is veel aandacht voor maracons, de Franse lekkernij van gemalen amandelen en suiker, met telkens weer een andere smaak en vulling. Maar ook wijn, kaas en al het andere wat de Franse keuken zo lekker maakt wordt niet vergeten.

Galeries Lafayette: praktische informatie

Adres: Friedrichstraße
 
Openingstijden: ma-za 10-20 uur
 
Toegang: gratis
 
U-/S-bahn Französische Straße (U6), Stadtmitte (U2, U6)
 
Website: galerieslafayette.de