De leukste steden voor je stedentrip

KaDeWe

KaDeWe

KaDeWe is het grootste warenhuis van Europa, en zeker ook één van de meest luxe en elegante.

Al meer dan een eeuw is het Kaufhaus des Westens een geliefde bestemming van kooplustige Berlijners. Op een oppervlakte van 60.000 vierkante meter worden dagelijks 180.000 bezoekers door 2.000 personeelsleden in de watten gelegd.

Al bij binnenkomst wordt je vaak overweldigd door imponerende produktpresentaties en een weldadig gevoel van luxe. Dat wordt nog verder versterkt door het assoertiment op de begane grond: een overweldigende cosmetica- en parfumerieafdeling en een ‘Luxusboulevard’ met een enorm assortiment sieraden en horloges.

Etages 1, 2 en 3 zijn vrijwel geheel gewijd aan mode, met een sterk accent op de luxe merken. Op verdieping 4 vind je alles voor je interieur en veel keukenaccessoires. Speelgoed en lederwaren staan op de 5e verdieping voor je klaar.

Wintergarten in KaDeWe
Wintergarten in KaDeWe. Foto: Flickr.com CC/John Lobel

Feinschmeckeretage

Bijzonder en ook erg geliefd is de Feinschmeckeretage. Op de zesde verdieping is een waar walhalla voor smulpapen. Het aanbod aan delikatessen dat hier is uitgestald is vrijwel onovertroffen. Het je nog geen trek -en het is verstandig om hier niet met een lege maag naar toe te gaan- dan krijg je het hier wel. Je honger kun je stillen bij één van de vele Feinschmeckerbars waar je je tegoed kunt doen aan sushi, oesters, pasta’s en andere lekkernijen. Bij eentje waart zelfs de geest van de Franse chef Paul Bocuse rond. Maar je kunt ook een etage hoger: in de Wintergarten is een prima buffetrestaurant met een prachtige glazen koepel en een uitstekend uitzicht over Berlijn.

KaDeWe: praktische informatie

Adres: Tauentzienstraße 21
 
Openingstijden: ma-do 10-20 u, vr 10-21 u, za 9.30-20 u
 
Toegang: gratis
 
U-/S-bahn Wittenbergplatz (U1, U2, U3), Kurfürstendamm (U1, U9)
 
Website: kadewe.de