De leukste steden voor je stedentrip

Friedrichstadtpassagen

Friedrichstadtpassagen

De Friedrichstadtpassagen zijn het kroonjuweel van de in oude glorie herstelde Friedrichstraße. Althans, het aanzien van de elegante winkelstraat is hersteld, architectonisch is het heel andere koek dan in de periode rond 1920.

De passagen vind je tussen de Französische Straße en de Mohrenstraße, en bestaat uit drie winkelblokken die ondergronds met elkaar zijn verbonden. De blokken zijn ontworpen door bekende architecten als Pei, Cobb, Freed & Partners en Jean Nouvel.

Quartier 206

Het eerste blok, Quartier 205, huisvest voornamelijk de bekende ketens. In het atrium staat een wonderlijke toren, gemaakt van platgeperste auto-onderdelen. Het tweede blok, Quartier 206, is voor de welgevulde portemonnee. In een een duizelingwekkend art-deco decor rijgen de winkels van Vuitton, Gucci, Yves Saint-Laurent en Bottega Veneta zich aaneen. Het meer-gefortuneerde winkelend publiek kan hier uitstekend terecht voor mode, cosmetica, sieraden en accessoires, maar het is ook leuk om hier alleen maar rond te neuzen.

In het derde blok, logischerwijs Quartier 207 geheten, is de Berlijnse vestiging van het bekende Franse warenhuis Galeries Lafayette gevestigd. Dit blok heeft ook de meest spectaculaire gevel.

Friedrichstadtpassagen: praktische informatie

Adres: Friedrichstraße
 
Openingstijden: ma-vr 10.30-19.30 uur, za 10 – 18 uur
 
Toegang: gratis
 
U-/S-bahn Stadtmitte (U2, U6), Französische Straße (U6)
 
Website: quartier206.com