De leukste steden voor je stedentrip

Friedrichstraße

Friedrichstraße

De Friedrichstraße is weer helemaal terug als “Einkaufsmeile”. Er is een groot aanbod aan winkels, met als hoogtepunt de Friedrichstadtpassagen.

De ruim 3 kilometer lang noord-zuidas leidt dwars door het historische hart van Berlijn. Van oudsher is het al één van de populairste winkelstraten van de stad, maar jarenlang werd de straat verdeeld tussen oost en west. Checkpoint Charlie is daar nu nog getuige van. Maar na de val van de muur wist de Friedrichstraße weer veel van de aandacht naar zich toe te trekken, ten koste van de Ku’damm.

Friedrichstadtpassagen

De straat biedt de bekende merken als H&M, Zara en Marc O’Polo. In Dussmann das KulturKaufhaus vind je verspreid over 5 etages een enorm aanbod aan boeken, cd’s en dvd’s. Is de Bugatti Veyron je droomauto? Stop dan even bij de Bugatti-showroom. Hoogtepunten van de straat -zowel qua winkelen als architectuur- zijn de Friedrichstadtpassagen: 3 blokken waarin het warenhuis Galeries Lafayette en winkelcentra Quartier 205, Quartier 206 en Quartier 207 zijn ondergebracht.

Praktisch U-/S-Bahn: Stadtmitte (U2, U6), Kochstraße, Französische Straße (U6), Friedrichstraße (U6, S1, S2, S5, S7, S9, S25, S75)