De leukste steden voor je stedentrip

Hackeschen Höfe

Hackeschen Höfe

Op zoek naar wat anders dan de geijkte winkelketens? De knusse en populaire Hackeschen Höfe hebben tal van van bijzondere winkeltjes.

Oorspronkelijk zijn de Hackeschen Höfe gebouwd als een vernieuwende woonomgeving, ten opzichte van de erbarmelijke woonkazernes van het begin van de vorige eeuw. In de jaren 90 kregen de Höfe een grondige renovatiebeurt, waardoor de omgeving populairder is geworden dan ooit tevoren. Drommen mensen -locals en toeristen- persen zich door de hofjes om de moooie Jugendstil-gevels te bewonderen, neer te strijken op een terrasje of om op zoek te gaan naar bijzondere hebbedingetjes in niet-alledaagse winkeltjes.

Ampelmännchen

De 8 aaneengesloten hofjes is een erg leuke selectie van restaurants, barretjes en winkeltjes te vinden. Bij 1000 & 1 Seife vind je handgemaakte zeepjes en andere artikelen voor persoonlijke verzorging. Ampelmann (Hof V) heeft van alles met de legendarische Ampelmännchen, de populaire en iconische poppetjes van de voetgangersstoplichten. Dol op goud, zilver, edelstenen en parels? Ga dan naar Schmuckwerk. Verder is er een breed aanbod aan mode en schoenen. De Hackeschen Höfe hebben twee ingangen: aan de Rosenthaler Straße en aan de Sophienstraße.

Hackescher Markt

Ook de omgeving van de Hackescher Markt, tegenover de Höfe gelegen, biedt tal van winkels. In de galerijen onder het S-Bahnstation Hackescher Markt vind je een groot aantal restaurants met uiteenlopende keukens en vaak een ruim terras. Het bruisende en ietwat rauwe nachtleven van de Oranienburger Straße is letterlijk om de hoek.

Praktisch U-/S-Bahn: Hackescher Markt (S5, S7, S9, S75)