De leukste steden voor je stedentrip

Uitgaan in Berlijn

Uit

De wijk Schöneberg mag je met recht hét uitgaansgebied van Berlijn noemen. Je vindt hier echt ontzettend veel cafés, bars en clubs waar je jezelf tot in de late uurtjes kunt vermaken. Rondom het bekendste plein van deze wijk, deWinterfeldtplatz, vindt het uitgaansleven voor het grootste deel plaats. Maar ook rondom het plein Nollendorfplatz zijn een aantal straten waar je een bruisend uitgaansleven vindt. De uitgaansgelegenheden rondom deze laatste worden vooral bezocht door homoseksuelen. De sfeer is hier dus iets extravaganter dan in het uitgaansgebied rond de Winterfeldtplatz.

Stappen in Schöneberg kun je het best doen met een goed gevulde maag. De wijk heeft echt genoeg leuke restaurantjes met verschillende keukens, waar je voor het uitgaan heerlijk kunt eten. Daarna is het natuurlijk echt tijd geworden om van het nachtleven te proeven.

Aanraders voor een lekker avondje uit zijn:

  • Goya. Dit is de grootste club van Berlijn en is gevestigd in een gebouw dat iets weg heeft van een kerk. Het is opgebouwd door verschillende galerijen met bijpassend licht.
  • Mister Hu. Deze bar serveert de beste cocktails van Berlijn.
  • 90 Grad. Deze club is immens populair. Elke avond is er een andere clubavond, met een eigen thema.

Naast het uitgaansleven heeft deze wijk in Berlijn ook nog een heel leuke markt die zeker de moeite waard is om een ochtend of middag te bezoeken. De Winterfeldmarkt is de grootste weekmarkt van Berlijn. Je kunt hier letterlijk alles kopen, van kleding tot groente en van huishoudartikelen tot diverse spullen uit andere landen. Leuk om hier je souvenirs voor het thuisfront uit te zoeken!

Uitgaan in Berlijn: films en bioscopen

Momenteel zijn we druk bezig om informatie over Film te verzamelen. Binnenkort staat het voor je online!

Uitgaan in Berlijn: theater

Momenteel zijn we druk bezig om informatie over Theater te verzamelen. Binnenkort staat het voor je online!

Uitgaan in Berlijn: clubs

Momenteel zijn we druk bezig om informatie over Clubs te verzamelen. Binnenkort staat het voor je online!