De leukste steden voor je stedentrip

Vliegen naar Berlijn

Vliegen naar Berlijn

Berlijn heeft twee internationale luchthavens: Tegel (TXL) en Schönefeld (SXF). Deze laatste wordt momenteel uitgebreid tot Berlin Brandenburg International Airport (BBI), en neemt vanaf begin 2013 ook het vliegverkeer van Tegel over.

De vluchten uit Nederland gaan uitsluitend vanaf Schiphol. De vlucht duurt dan ongeveer 1,5 uur. Woon je in het oosten of zuiden van Nederland, dan zijn er vlak over de grens alternatieven die waarschijnlijk aantrekkelijker zijn:

  • Airport Weeze (bij Nijmegen) (NRN)
  • Münster-Osnabrück (FMO)
  • Keulen-Bonn (CGN)
  • Düsseldorf (DUS)
  • Brussel (BRU)

Vliegveld Tegel is niet verbonden met het trein- en metronet. Met bus 128 rijd je naar het dichtsbijzijnde U-bahnstation (Kurt-Schumacher-Platz, U6). Wil je naar Mitte, dan kun je de JetExpress Bus TXL naar o.a. Unter den Linden. Buslijnen X9 en 109 brengen je naar West Berlijn, met als eindpunt Zoologischer Garten. Lijn 109 bied je ook een overstap op U-bahn lijn U9 bij station Jungfernheide. Een taxirit kost zo’n € 20, afhankelijk van je eindbestemming in de stad.

Vanaf Schönefeld ga je met de Airport Express (trein) in 28 minuten naar het Hauptbahnhof. De Airport Express stopt ook op de stations Alexanderplatz, Friedrichstraße en Zoologischer Garten. Ook kun je de S-Bahn (S9, S45) en een aantal buslijnen nemen. Een taxi kost € 35 tot € 40.

Meer over het S- en U-bahnnet vind je hier.