De leukste steden voor je stedentrip

Mauerpark

Mauerpark

Niet het mooiste park van Berlijn, maar wel een heel bijzondere: het Mauerpark.

Het Mauerpark is geen lustig bloeiend, onberispelijk aangelegd park, allesbehalve zelfs. Je gaat dan ook vooral hier naar toe voor de ontspannen sfeer, de bijzondere plek of de leuke evenementen. Het park is erg geliefd bij de jonge inwoners van Prenzlauer Berg.

Waar nu het Mauerpark is, liep tijdens het verdeelde Berlijn de Muur met al haar dodelijke versperringen. Na de Wende werd de plek door de inwoners van de stad uitverkoren voor een nieuw park. Waar vroeger een mijnenveld lag, wordt nu heerlijk gezonnebaad op de helling of druk gebarbecued op het gazon. Naast de naam herinnert alleen nog een 300 meter lang stuk van de Muur aan de geschiedenis van deze plek. Het is nu een vrijplaats voor graffitikunstenaars.

Vlooienmarkt en karaoke

Elke zondag wordt naast het park een erg leuke vlooienmarkt gehouden: de Flohmarkt am Mauerpark. Op zondagmiddag (bij goed weer, niet in de winter) wordt in het amfitheater de drukbezochte Bearpit karaoke gehouden. Doe je het goed, dan word je door honderden mensen toegejuicht. Maak je minder indruk, berg jezelf dan maar!

In de omgeving van Mauerpark :

Mauerpark: praktische informatie

Adres: Bernauer Straße
 
Openingstijden: doorlopend geopend
 
Toegang: gratis
 
U-/S-bahn Eberswalder Straße (U2), Bernauer Straße (U8), Schönhauser Allee (U2, S8, S41, S42, S85)
 
Website: