De leukste steden voor je stedentrip

Eten & drinken

Eten & drinken

Het Verenigd Koninkrijk staat niet bekend om een eigen hoogstaande keuken. Maar in een wereldstad als Londen is elke wereldkeuken vertegenwoordigd, je zult dus niet snel verhongeren. Prijzig kan het wel worden, maar er zijn tal van smaakvolle en goedkopere adressen.


Pub food en gastropubs

Veel pubs serveren naast “pints” ook maaltijden, “pub food”. Verwacht hier geen spannende gerechten op het menu, maar vaak krijg je voor een schappelijk bedrag een prima maaltijd als fish & chips, shepherd’s pie, bangers & mash (aardappelpuree met worstjes), biefstuk of pasta’s. Wil je iets meer van je diner maken? Dan zijn de gastropubs een uitkomst. De naam zegt het al: met een combinatie van gastronomie en de klassieke pub eet je in een gezellige sfeer maaltijden waar een goed (en vaak duurder) restaurant zich niet voor hoeft te schamen.


De Aziatische keuken

Niet weg te denken uit het Londense straatbeeld: de talloze Indiase, Pakistaanse, Bangladeshi en Chinese restaurants. Met name de curry is erg populair bij de Britten en vaak de traditionele afsluiting van een avond stappen. Het is dan ook erg smakelijk en redelijk goedkoop. Onthoud dat de Indiase keuken in het Verenigd Koninkrijk vaak iets pittiger is dan op het continent!


Op zoek naar een leuk restaurant? Probeer het eens op deze plekken:

St Christopher’s Place: je vindt dit straatje net ten noorden van Oxford Street. Veel restaurantjes met terrassen, erg gezellig. Samen met de aanpalende straten James Street en Barrett Street biedt St Christopher’s Place een erg gevarieerd aanbod.

U: Bond Street (Central, Jubilee) | stchristophersplace.com


Brick Lane: De Engelsen koesteren hun koloniaal verleden via hun favoriete maaltijd: Tikka Masala! Door heel Londen vind je geweldige Indiase restaurants, maar de grootste concentratie is waarschijnlijk in Brick Lane, ook wel de Curry Mile genoemd.

U: Aldgate (Circle, Metropolitan),Aldgate East (Hammersmith & City, District)


Chinatown: de vele Chinese restaurants in en rond Gerrard Street bieden vaak een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

U: Piccadilly Circus (Bakerloo, Piccadilly), Leicester Square (Northern, Piccadilly)


Upper Street (Islington): iets uit het centrum, maar befaamd om de grote concentratie restaurants.

U: Angel (Northern)


Shepherd Market: knus weggestopt in Mayfair, biedt een ruime keuze aan kleine intieme restaurants, pubs en terrassen.

U: Green Park (Jubilee, Piccadilly, Victoria) | shepherdmarket.co.uk


Soho: de buurt bruist, is druk en heeft dus ook veel keus in restaurants. Helaas is de kwaliteit niet altijd even geweldig, opletten dus!

U: Leicester Square (Northern, Piccadilly), Tottenham Court Road(Central, Northern)