De leukste steden voor je stedentrip

Veiligheid

Veiligheid

Hoewel Londen een uitgebreide geschiedenis van terroristische dreiging heeft en ook tegenwoordig hierdoor weer wordt opgeschrikt, is de stad erg veilig. Zeker als je een paar voorzorgsmaatregelen neemt, hoeft niets je stedentrip een vervelende draai te geven.

De tips voor een veilig verblijf in Londen zijn niet wezenlijk anders dan die voor een reis naar een andere stad. Houdt er wel specifiek rekening mee dat Londoners erg nerveus worden van onbeheerde tassen en koffers op drukke plaatsen zoals het openbaar vervoer. Het kan zelfs tot een alarm leiden. Denk verder aan het volgende:

  • bewaar waardevolle zaken uit het zicht;
  • kom ‘s avonds niet op donkere of slecht verlichte plekken;
  • voel je je ergens niet op je gemak, ga dan weg.

Terroristische dreiging

Londen leeft al decennia met terroristische dreigingen, van de IRA of uit moslim-fundamentalistische hoek. Af en toe wordt de stad nog opgeschrikt door een alarm. Gelukkig gebeurt er zelden iets, natuurlijk afgezien van de gruwelijk aanslagen op 21 juli 2005. De stelregel om plekken te vermijden waar veel mensen samenkomen is vrijwel onmogelijk bij een bezoek aan Londen. Onze overtuiging is dat dit geen reden is om een bezoek aan Londen uit de weg te gaan. Word je toch erg gespannen van de gedachte dat zoiets ook tijdens jou bezoek zou kunnen gebeuren? Dan raden we je om een bestemming te kiezen in een land dat een bescheidener rol in de wereldpolitiek speelt.