De leukste steden voor je stedentrip

Underground en DLR

Underground en DLR

Underground

De metro van Londen heet officieel Underground maar praat je met een Londenaar, dan zal altijd de term Tube gebruikt worden. Het oudste metronetwerk ter wereld telt 12 lijnen met elk een verschillende naam en kleur. De richting van de metro wordt aangegeven door de windrichting: north-, south-, east- of westbound.

Op elk metrostation is een gratis plattegrond van het metronetwerk verkrijgbaar, en die is ook hard nodig om je goed te kunnen oriƫnteren. Wil je dit al vantevoren doen, download dan hier een plattegrond van Londens Tube.

The Tube rijdt op maandag tot en met zaterdag van 5.30 uur tot 0.30/1.00 uur en op zondag van 7.00 uur tot 23.30 uur. Met name in de spits is het erg druk: de metro is het snelste vervoermiddel in de stad, en veel metrostations kunnen niet meer reizigers verwerken dan nu gebeurt.

Om de metro aan te passen aan de voortdurend groeiende passagiersstromen zijn er veel werkzaamheden. Hierdoor vallen regelmatig stations en lijnen (gedeeltelijk) uit. Wil je weten of dit nog van invloed is op jouw plannen tijdens je stedentrip? Kijk dan op de site van Transport for London.

Docklands Light Railway (DLR)

De DLR staat los van het metronet en vormt een verbinding tussen de City en het Oost-Londen, met toeristisch interessante plekken als de Docklands, Greenwich en London City Airport. De DLR is onder andere bij station Bank (in het hart van de City) aangesloten op de metro. Net als de metro rijdt de DLR op maandag tot en met zaterdag van 5.30 uur tot 0.30/1.00 uur en op zondag van 7.00 uur tot 23.30 uur.

Meer informatie: Transport for London