De leukste steden voor je stedentrip

Weer

Weer

Het hele jaar door is er genoeg te zien en doen in Londen. Het weer zal waarschijnlijk een bepalende factor zijn wanneer je je stedentrip plant. Hier kom je alles te weten over het weer in Londen.

Het jaar begint meestal redelijk aangenaam: januari is niet erg koud en nat en de uitverkoop is overal begonnen. In februari en maart kun je London om het weer beter mijden. Het weer is meestal donker en nat. De hotelprijzen zijn wel lager dan de rest van het jaar.

In april en mei knapt het weer op: het wordt warmer maar het is vaak nog erg wisselvallig. Juni, juli en augustus zijn aangenaam, maar er valt nog regelmatig een bui.

September wordt vaak gezien als de beste tijd om je stedentrip naar Londen te plannen: de temperaturen zijn aangenaam, het is vaak droog, de stad komt na de zomer weer tot leven en het nieuwe theaterseizoen begint. Oktober heeft hetzelfde karakter als september, maar de dagen worden korter en er valt iets meer regen.

In november is het echt herfst, maar het is zelden langer dan een paar dagen slecht weer. December is fris maar relatief droog.