De leukste steden voor je stedentrip

Trein naar Londen

Trein naar Londen

De Eurostar rijdt 5 tot 7 keer per dag naar London St Pancras International Station. Dit maakt de trein vaak een (onverwacht) goed alternatief voor het vliegtuig. Zowel qua tijd als kosten.

Ga maar na: met de kosten van een vliegticket alleen ben je er vaak niet. Ook moet je de reis naar het vliegveld, eventueel parkeren en de transfer van het vliegveld naar de stad betalen. En met het vliegtuig ben je er zo, maar op tijd op het vliegveld zijn, inchecken, wachten op je bagage en de transfer naar de stad vragen veel tijd. Vanaf Amsterdam Centraal ben je in 5 uur en 17 minuten op London St. Pancras. Retourtickets zijn al vanaf € 99 verkrijgbaar.

Eurostar

De intercity naar Brussel zorgt voor aansluiting op de Eurostar. Je kunt ook opstappen op de stations Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam, Dordrecht of Roosendaal. Laat het landschap aan je voorbij glijden, pak een boek of smeed alvast plannen wat je in Londen wilt gaan zien en doen. Je benen strek je even tijdens de overstap op station Brussel Zuid. Nog geen twee uur later stap je heerlijk uitgerust uit in het bruisende centrum van Londen.

Belangrijk: op station Brussel-Zuid (Midi) stap je over op Eurostar. Zorg dat je er ruim van tevoren bent: tot 30 minuten voor vertrek kun je inchecken. De perrons kunnen ver uit elkaar liggen, dus reken op 10 minuten lopen. Reserveer ook tijd voor de douanecontrole die na het inchecken volgt. Heb je toch jouw aansluiting op Eurostar gemist? Laat dan bij de servicedesk je ticket omboeken naar de volgende Eurostar.

Tickets voor de Eurostar boek je via NS Hispeed.

Ga je met de trein naar Londen? Dan is een hotel in de buurt van St. Pancras International Station misschien wel zo handig. We geven je hier een paar suggesties:

Megaro Hotel, vanaf € 102

Novotel Londen St Pancras, vanaf € 119

Premier Inn London Kings Cross, vanaf € 99

Premier Inn London Euston, vanaf € 83