De leukste steden voor je stedentrip

Cabaret & comedy

Cabaret & comedy

Of je nou van stand-up, improv of andere comedy houdt, het uitgaansleven van Londen biedt genoeg om je lachspieren flink aan het werk te zetten.


Veel bekende komieken zoals Rowan Atkinson en Sascha Baron Cohen zijn in de comedyscene van Londen begonnen, en nog altijd bulkt het op de podia van het talent. Het is dus een erg leuke manier om een avond uit te gaan mits je goed Engels verstaat, want het tempo van de grappen is vaak moordend. Het meeste aanbod vind je op de vrijdag- en zaterdagavond.


The Comedy Store

De bekendste comedyclub van Londen is The Comedy Store, vlak bij Piccadilly Circus.  Bijna elke avond heeft een ander thema: de dinsdag is voor op het nieuws gebaseerd cabaret, woensdag en zondag zijn voor improv, donderdag tot en met zaterdag zijn voor de beste stand-up comedians. Vind je jezelf erg grappig? Gooi jezelf dan voor de leeuwen op de King Gong night, elke laatste maandag van de maand.

i1A Oxendon Street MPiccadilly Circus @ comedystore.co.uk


The Comedy Café

The Comedy Café in Shoreditch combineert al meer dan 20 jaar geweldige humor met goed eten. Bekende comedians als Jimmy Carr en Tim Vine zijn hier begonnen. The Comedy Café staat bekend om de unieke sfeer, en zodra je het pand ziet weet je dat je een erg leuke avond tegemoet gaat.

i66 Rivington Street MOld Street/Liverpool Street @ comedycafe.co.uk


Amused Moose Soho

Met elke avond sterke namen heeft Amused Moose Soho al menig prijs in de comedywereld binnengesleept. Vaak komen bekende comedians hier als “special guest” nieuw materiaal uitproberen. Reserveren is niet altijd nodig, maar wordt wel aangeraden: bel 00 44 20 7287 3727.

iMoonlighting, 17 Greek St MTottemham Court Road/Leicester Sq @amusedmoose.com


En verder…

Soho Theatre

i21 Dean Street MTottenham Court Road @sohotheatre.com

HMV Apollo

i45 Queen Caroline Street MHammersmith @hammersmithapollo.net


What’s on:

Visitlondon.com

TimeOut London