De leukste steden voor je stedentrip

Clubs

Clubs

Londen heeft een fantastische clubscene. Er zijn honderden clubs met allerlei verschillende muziekstijlen, dus kiezen is erg lastig. We helpen je een handje met een overzicht van de bekendste clubs.

Fabric

Kom op tijd bij de superclub Fabric! Er passen maar 2.500 man in, en met name op vrijdag- en zaterdagavond staat er al snel een lange rij. Fabric is trendsettend en een lange rij aan bekende DJ’s is hier al voorbij gekomen. De toiletten zijn unisex.
Charterhouse Street │ U: Farringdon (Circle, Hammersmith, Metropolitan)│ fabriclondon.com

Ministry of Sound

In Ministry of Sound gaan elk weekend 5.000 mensen uit hun dak. De club is nog altijd erg populair, ook dankzij legendarische DJ’s als Paul Oakenfold en Pete Tong.

Gaunt Street │ U: Elephant & Castle (Northern, Bakerloo)│ ministryofsound.com/club

Club Aquarium

De enige club in het Verenigd Koninkrijk met een zwembad en jacuzzi. Voor handdoeken wordt gezorgd. Verder nog twee dansvloeren, een chill out room en een VIP Lounge.

Old Street │ U: Old Street (Northern) │ clubaquarium.co.uk

Herbal

Herbal is een verbouwd pakhuis in het trendy Shoreditch/Hoxton. De club heeft dan ook een wat industriële uitstraling, maar zeker niet onaangenaam. Grote namen als Goldie, Andy Weatherall en Groove Armada hebben het geweldige geluidssysteem al op de proef gesteld.

U: Old Street (Northern) │ herbaluk.com

KOKO

KOKO in Camden, gehuisvest in een oud opgeknapt theater, is zowel een club als podium voor artiesten als Coldplay en Prince. Op vrijdagavond spelen er vaak indiebandjes. De vaste clubavond op zaterdag is druk en de drankjes zijn redelijk duur.

Camden High Street │ U: Mornington Crescent (Northern)│ koko.uk.com

EGG

EGG is een stijlvolle club met het grootste balkonterras in de Londense clubscene. Wil je op zondagochtend nog even doorgaan? Breakfast at EGG start om 6 uur. Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om ontbijt!

York Way │ Bus: lijn 390 (24 uur per dag) │ egglondon.net

Pacha London

Het Londense filiaal van de bekende club op Ibiza. Stijvol en glamourous, DJ’s van wereldklasse.

Terminus Place │ U: Victoria (Circle, District, Victoria) │ pachalondon.com

Rhythm Factory

Rhythm Factory heeft 3 verschillende zalen met vrijwel elke avond iets anders op het menu. Niet de mooiste club, maar er hangt een vriendelijke en ontspannen sfeer. Ook livemuziek.

Whitechapel Road │ U: Aldgate East (District, Hammersmith & City) │ rhythmfactory.co.uk

Heaven

De bekendste gay club van Londen. Waarschuwing voor hetero’s: zie je er niet stereotypisch gay of meterosexueel uit, dan is de kans groot dat je wordt geweigerd. Wil je toch naar binnen, zorg dan dat je de naam van wat gay bars in de buurt kent. Het kan je worden gevraagd!

Villiers Street │ U: Charing Cross (Bakerloo, Northern), Embankment (Bakerloo, Northern, Circle, District) │ heavennightclub-london.com