De leukste steden voor je stedentrip

Musical

Musical

Na New York is Londen de musicalhoofdstad van de wereld. Musicals spelen er jaar na jaar en trekken nog elke avond volle zalen. De meeste theaters vind je in West End, de uitgaansbuurt rond Piccadilly Circus, Leicester Square, Covent Garden en Soho Square. Kaartjes zijn duur, maar bij de TKTS-kiosken vind je goedkope last-minutes.

Tickets

Er zijn verschillende manieren op aan kaarten te komen. Wil je zeker weten dat je een plek hebt voor een bepaalde voorstelling? Koop dan van tevoren tickets via de webshop van Visit Britain, of volg de links op deze pagina. Krijg je tijdens je stedentrip opeens zin om naar een musical te gaan? Ga dan naar een TKTS-kiosk op Leicester Square of in het winkelcentrum Brent Cross. Hier zijn kaartjes tegen bodemprijzen te koop van voorstellingen die niet zijn uitverkocht. Er zijn kaartjes van voorstellingen tot een week vooruit.


Let op: de TKTS-kiosk is de officiële outlet van de Londense theaters. Rond Leicester Square zijn genoeg andere zaken die adverteren met goedkope kaartjes, maar hier heb je minder keus, slechtere zitplaatsen en ben je duurder uit!


Momenteel draaien wereldberoemde musicals als Les Misérables, Mamma Mia!, Annie, Phantom of the Opera en The Lion King. De nieuwere producties zijn Wicked, Billy Elliot en Jersey Boys. Een compleet overzicht van musicals die spelen kun je vinden op de site van de Society of London Theatre.