De leukste steden voor je stedentrip

Muziek

Muziek

Pffff… waar beginnen we? De muziekscene van Londen beschrijven is vrij onmogelijk! Zo uitgebreid, divers, hoogstaand, groots of intiem. Dat maakt de keus voor jou als stedentripper ook niet makkelijker. We zullen je proberen wegwijs te maken aan de hand van de bekendste ‘venues’, maar wees niet bevreesd om zelf op ontdekkingstocht te gaan!


The O2

Sinds de opening van The O2 in 2007 heeft hier de ene na de andere superster gestraald. Bon Jovi, The Rolling Stones, Justin Timberlake, noem ze maar op. Voor de kleinere acts is er de indigO2. Op de boekingssite van The O2 kun je zien of er kaarten beschikbaar zijn tijdens jouw verblijf in Londen.

iPeninsula Square MNorth Greenwich @theO2.co.uk


Brixton Academy

Voor een wat minder mainstream programmering kun je terecht in de Brixton Academy. Deze oude bioscoop programmeert voornamelijk metal, indie en alternatieve rockbands. Deze locatie heeft dan ook een reputatie op te houden met bands als de Sex Pistols en The Smiths. Vanaf vrijwel elke plek hebben de maximaal 5.000 bezoekers goed zicht op het podium.

i211 Stockwell Road MBrixton @o2academybrixton.co.uk


Wembley Arena

Ooit bedoeld als zwembad, maar nu een rocktempel van formaat. Deze tegenover het Wembley Stadium gelegen venue trekt toppers van verschillende pluimage, zoals Pearl Jam, Depeche Mode, Westlife en Katy Perry.

iEmpire Way MWembley Park @wembleyarena.co.uk


Royal Albert Hall

Voornamelijk bij ons bekend vanwege The Night of the Proms,  maar de Royal Albert Hall heeft nog veel meer te bieden. Alleen al het prachtige interieur is een bezoek waard. Er wordt erg uiteenlopend geprogrammeerd: van klassiek tot blues en van jazz tot pop. In 2011 staan onder andere Eric Clapton en Rodger Hodson op de planken.

iKensington Gore MSouth Kensington @royalalberthall.com


Sheperd’s Bush Empire

Eén van Londen’s beste kleinere locaties met een line-up waar stadions wel eens jaloers op kunnen worden. Veel actuele namen als Adele in de programmering, maar ook vaak vette knipogen naar het verleden met bands uit de jaren 80.

iSheperd’s Bush Green MSheperd’s Bush @02sheperdsbushempire.co.uk


Royal Festival Hall

De belangrijkste venue op de South Bank is Royal Festival Hall. Deze locatie mikt voornamelijk op het publiek voor klassieke muziek, folk en wereldmuziek.

iBelvedere Road MWaterloo @southbankcentre.co.uk


En verder…

The Forum: een mix van club en live optredens, van pop tot alt-rock.

i9-17 Highgate Road MKentish Town @kentishtownforum.com

Bush Hall: klein en sfeervol, vorrnamelijk folk, blues, country en americana.

i310 Uxbridge Road MSheperd’s Bush @bushhallmusic.co.uk

Ronnie Scott’s: een legendarische naam in de jazzwereld.

i47 Frith Street MLeicester Square @ronniescotts.co.uk

Scala: breed aanbod van indie, hiphop, electronica en folk.

i275-277 Pentonville Road MKing’s Cross St Pancras @scala-london.co.uk


What’s on:

Time Out Londen

Visit Londen