De leukste steden voor je stedentrip

Toneel

Toneel

Het West End is het kloppend hart van theaterminnend Londen, en dat geldt niet alleen voor musicals. Ook theater- en toneelliefhebbers komen hier geweldig aan hun trekken.


Regelmatig bevolken acteurs van wereldfaam en -klasse de bühnes van het West End. In 2012 kun je bijvoorbeeld Keira Knightley (The Children’s Hour), Sienna Miller (Flare Path) en Kevin Spacey (Richard III) bewonderen. 


Het opvallendste theatersucces van Londen is wel The Mousetrap. Deze “whodunnit” van Agatha Christie draait sinds 1952 vrijwel onafgebroken. Het leuke is dat je aan het eind van de voorstelling wordt gevraagd de identiteit van de moordenaar geheim te houden, zodat het stuk voor nieuwe bezoekers een mysterie blijft.


Een authentieke (of juist kitscherige) manier om naar het theater te gaan is Shakespeare’s Globe. Dit theater werd geopend in 1997, maar is een replica van het Globe Theatre dat in 1644 werd afgebroken. Van april tot oktober kun je hier terecht voor een openluchtvoorstelling van één van Shakespeare’s stukken.


Kaartjes voor voorstellingen die niet zijn uitverkocht, kun je met korting kopen bij de TKTS-kiosken op Leicester Square of Brent Cross.


Adressen:

St. Martin’s Theatre (The Mousetrap): West Street, U: Leicester Square, Covent Garden, the-mousetrap.co.uk

Shakespeare’s Globe: 21 New Globe Walk, U: London Bridge, shakespreares-globe.org


What’s on:

Time Out Londen

Visit Londen

London Theatre