De leukste steden voor je stedentrip

Activiteiten

Activiteiten

duck tours

 

london aquarium

 

 

Barclays Cycle Hire

Zoals veel steden in Europa heeft ook Londen nu een systeem waarmee je eenvoudig fietsen kunt huren: Barclays Cycle Hire. Het systeem wordt ook wel smalend de “Boris Bikes” genoemd naar burgemeester Boris Johnson, één van de drijvende krachten achter het project.

 

Via meer dan 300 ‘docking stations’ zijn meer dan 5.000 fietsen beschikbaar, en het aantal groeit snel. Wil je een fiets gebruiken, dan heb je een creditcard nodig. Toegang krijg je via de terminal bij een docking station. De kosten bestaan uit een toegangstarief (£1 voor 24 uur of £5 voor 7 dagen) en een gebruikstarief. Dit laatste is sterk afhankelijk van hoe lang je de fiets gebruikt: het eerste half uur is gratis, een uur kost £1 en hierna loopt het tarief sterk op. Je kunt dus het beste regelmatig van fiets verwisselen, maar houdt er wel rekening mee dat je na inlevering van een fiets 5 minuten moet wachten voordat je weer een andere fiets kunt meenemen.

 

Lees meer informatie over Barclays Cycle Hire, of bekijk de kaart met docking stations (voor een pdf klik je hier).

 

Baja Bikes

Geen behoefte om je zomaar op de fiets in het drukke Londense verkeer te storten? Dan is een fietstour van Baja Bikes wellicht iets voor je. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids peddel je in drie uur langs allerlei bezienswaardigheden en leuke plekken. Een fietstour is te boeken vanaf £21, meer info vind je op de site van Baja Bikes London.

Duck Tours