De leukste steden voor je stedentrip

New York

Foto: Sakeeb Sabakka/cc by

Okee. Als één stad de wereld domineert, is het New York wel. Aan the Big Apple is geen ontkomen en op zich is dat geen straf. Er zijn maar weinig steden waar je je wekenlang kunt vermaken, en maar weinig steden waar de je de hartslag van de westerse wereld zo goed voelt.

De ruim 8 miljoen inwoners van de stad vormen een smeltkroes van nationaliteiten en culturen. Het is diversiteit wat de klok slaat, overal waar je komt. New York werkt als een magneet op gelukszoekers, menigeen is hier aangekomen met de droom het te gaan maken -maar zonder exact plan hoe. Maar in alle diversiteit is er toch iets wat de New Yorkers bindt: een ongebreidelde trots op hun stad.

New York is dan ook alles wat jij wilt dat het is. Ben je shopaholic, dan kun je 5th Avenue afstruinen of je uitleven in één van de fantastische warenhuizen. Kunst- en cultuurliefhebbers halen hun hart op in de imponerende musea aan Museum Mile. Theater- en musicalfanaten komen terecht in de meest levendige theaterscene ter wereld, zowel op Broadway als off-Broadway. En ben je ‘s nachts op je best, dan ligt de stad ook aan je voeten. In de ontelbare bars en clubs is elke muziekstijl en elke subcultuur volop vertegenwoordigd.

Het is dan ook niet voor niets dat in New York trends worden geset en namen en reputaties worden gemaakt en gebroken. De enorme hoeveelheid aan culturele invloeden, de schijnbaar ongelimiteerde energie, de ongekende drive en -ook dat- de gigantische berg geld in deze stad maakt New York tot de meest invloedrijke stad ter wereld. Het is fantastisch om daar voor een paar dagen een onderdeeltje van te zijn.