De leukste steden voor je stedentrip

Bezienswaardigheden in New York

Bezienswaardigheden

Je kunt het maar beter weten voor je vertrekt: hoe lang je ook naar New York gaat, het is nooit lang genoeg om je door het enorme aanbod aan bezienswaardigheden te worstelen. We geven je alvast een indruk van de absolute hoogtepunten.
 
New York wordt niet in de laatste plaats gedefinieerd door haar adembenemende skyline, uitgesproken en grensverleggende architectuur en imposante gebouwen. Het ultieme icoon hiervan en -tot de voltooiing van One World Trade Center- het hoogste gebouw van de stad is het Empire State Building. Het uitzicht is fantastisch, vooral rond schemering. Een ander uitzichtspunt is is het rustigere Top of the Rock. Andere befaamde gebouwen zijn het Chrysler Building, volgens velen de mooiste wolkenkrabber ter wereld en het typische strijkijzervormige Flatiron Building op de kruising van 5th Avenue en Broadway. Ook de Brooklyn Bridge is een bezoek meer dan waard, je wordt beloond met een geweldig uitzicht over het Financial District.

Geschiedenis van New York

De geschiedenis van de stad kun je herbeleven door een bezoek aan Ellis Island, het eiland waar tot halverwege de jaren 50 van de vorige eeuw talloze immigranten hun eerste voet op Amerikaanse bodem zetten. Het eerste wat deze immigranten van New York zagen was het overbekende Vrijheidsbeeld, ook nu nog druk bezocht. South Street Seaport herbergt enkele van de oudste gebouwen in downtown Manhattan. De recentere geschiedenis van de stad wordt onder andere vertegenwoordigd door het kippenvel bezorgende 9/11 Memorial, op de plek waar ooit de Twin Towers stonden.

Culturele bezienswaardigheden

Ook op cultureel gebied zijn er genoeg bezienswaardigheden in New York. De New York Public Library is een must voor de boekenwurmen, terwijl de meer spiritueel ingestelden beroemde godshuizen als St. Patrick’s Cathedral of St. Paul’s Chapel kunnen bezoeken. Het aanbod aan musea is overweldigend, hierover lees je meer op onze pagina’s over musea in New York.
 
Een belangrijk symbool van New York’s dominante positie in de wereld is het hoofdkwartier van de Verenigde Naties, waar je rondleidingen kunt volgen en exposities kunt bezichtigen.

St. Patrick's Cathedral, bezienswaardigheden in New York

Een kathedraal in New York? Je denkt dan misschien eerder aan de torenhoge kathedralen waar het kapitalisme wordt aanbeden. Maar Manhattan kent ook genoeg echte kerken, waarvan St. Patrick’s Cathedral – …

Chrysler Building, bezienswaardigheden in New York

Het Chrysler Building is de art-deco kroon op de New Yorkse skyline. Door velen wordt het beschouwd als het mooiste gebouw van de stad.

Rockefeller Center, bezienswaardigheden in New York

Het Rockefeller Center is een complex met 19 gebouwen in Midtown, dat sinds 1987 de monumentenstatus bezit. Het complex is onder meer bekend van de jaarlijkse ontlichten van de kerstboom, – …

United Nations Headquarters, bezienswaardigheden in New York

De invloed van New York in de wereld komt onder andere duidelijk naar voren door de aanwezigheid van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties.

Bezienswaardigheden in New York, New York Public Library

De ‘main branch’ van de New York Public Library is het vlaggenschip van de New Yorkse bibliotheken. Met name de Rose Main Reading Room is een bezoek waard.

South Street Seaport, bezienswaardigheden in New York

Eén van Manhattans weinige echt historische buurten is een toeristische maar prettige mix van winkels, horeca en bezienswaardigheden.

Brooklyn Bridge, bezienswaardigheden in New York

Een wandeling over de Brooklyn Bridge is een uitstekende manier om even te ontsnappen aan de hectiek van New York. De brug biedt prachtige vergezichten over de East River en – …

Bezienswaardigheden in New York, Ellis Island

Voor miljoenen mensen was Ellis Island de poort naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Nu is het voormalig immigratiestation een museum.

Bezienswaardigheden in New York, Top of the Rock

Het uitzicht vanaf het uitzichtsplatform van Top of the Rock wordt vaak bejubeld als het mooiste uitzicht over New York.

Bezienswaardigheden in New York, Empire State Building

Vol trots torent het Empire State Building hoog uit boven de stad. Al 80 jaar is deze wolkenkrabber de grote constante aan de skyline van New York en heeft het – …

Bezienswaardigheden in New York, Vrijheidsbeeld

Al meer dan 125 jaar begroet Lady Liberty bezoekers uit alle windstreken. Het Vrijheidsbeeld is dan ook één van New Yorks meest geliefde bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in New York, 9/11 Memorial

New York dendert al lang weer door, maar heeft een prachtige plek gecreëerd om stil te staan bij die verschrikkelijke dag in 2001. Het 9/11 Memorial is bij uitstek een – …