De leukste steden voor je stedentrip

Top of the Rock

Top of the Rock

Het uitzicht vanaf het uitzichtsplatform van Top of the Rock wordt vaak bejubeld als het mooiste uitzicht over New York.
 
Na 20 jaar te zijn gesloten, opende Top of the Rock weer haar deuren voor het publiek. Het observatieplatform van het Rockefeller Center was toen voor $ 75 miljoen verspijkerd.
 
Vanaf 3 verschillende verdiepingen kun je je ogen de kost geven. Een lift brengt je in 50 seconden naar de 67e verdieping. Valt het weer tegen? Dan kun je hier overdekt en verwarmd van het adembenemende uitzicht genieten. Doe je dit liever in de open lucht, dan kun je door naar de 69e verdieping, waar glazen panelen je van de rest van de stad scheiden. Op de 70e verdieping belemmert niets je meer in je uitzicht.

Uitzicht Top of the Rock

Het uitzicht vanaf Top of the Rock wordt vaak beschouwd als mooiste van de stad, alleen al omdat je aan de zuidzijde uitkijkt op het Empire State Building. Aan de noordzijde heb je een beter zicht op Central Park. Ook is Top of the Rock wat minder hoog, waarbij je je wat dichter bij de andere gebouwen voelt. Hiernaast is Top of the Rock minder druk bezocht dan het Empire State Building, wat het wellicht de beste keus maakt voor je bezoek aan New York.
 
Houdt rekening met het weer: op heldere dagen is het uitzicht natuurlijk het mooist. En pas je kleding aan: boven is het altijd wat frisser dan op straatniveau, en een briesje staat er altijd wel.
 
Top of the Rock is niet het enige dat het Rockefeller Center te bieden heeft. Je kunt je bezoek uitstekend combineren met een uitgebreide tour door het complex of een blik in de NBC Studio’s.

Top of the Rock: praktische informatie

Adres: 30 Rockefeller Plaza, ingang aan 50th Street tussen 5th en 6th Avenue.

Openingstijden: maandag – zondag 08:00 u – 00:00 u, laatste lift gaat om 23 uur omhoog

Toegang: $ 25

Metro: 47-50 Sts – Rockefeller Ctr (B,D,F,M), 5 Av-53 St (E,M)
 

Website: topoftherocknyc.com