De leukste steden voor je stedentrip

Musea in New York

Musea
Museum of the Moving Image, New York

Op het terrein van de beroemde Kaufman Astoria Studios leer je alles over de geschiedenis, techniek en productie van het bewegende beeld in al haar vormen: film, televisie maar ook – …

Cooper Hewitt National Design Museum, New York

Het Cooper-Hewitt wordt momenteel gerenoveerd en is tot eind 2013 gesloten voor het publiek. Er zijn wel exposities op andere locaties.

Museum of the City of New York

Wil je meer weten over het verleden, heden en de toekomst van de stad waar je rondloopt? Bezoek dan het Museum of the City of New York.

Frick Collection, New York

Industrieel Henry Clay Frick was bij leven niet de meest geliefde persoon, maar doet na zijn dood iets terug. Zijn Frick Collection herbergt een mooie collectie schilderijen van Europese meesters, – …

Museum of Natural History, New York

Laat je meesleuren in het fascinerende dierenrijk. Sta oog in oog met een dinosaurus of waan je in de oceaan, het kan allemaal in het Museum of Natural History.

Metropolitan Museum of Art, New York

Elk jaar genieten 5 miljoen bezoekers van de bijna onuitputtelijke kunstschatten van ‘The Met’. Van oud-Griekse kunst tot honkbalplaatjes, van Rembrandt tot Picasso.

Guggenheim Museum, musea in New York

Hoewel de tentakels van het Guggenheim-imperium inmiddels zijn doorgedrongen tot Europa en het Midden-Oosten, blijft de New Yorkse vestiging aan Museum Mile toch de bekendste. Het museum biedt een vermaarde – …

MoMA - Museum of Modern Art, New York

Is moderne en hedendaagse kunst helemaal jouw ding? Dan is het Museum of Modern Art (kortweg MoMA) jouw tempel. Ook architectuurliefhebbers komen hier erg aan hun trekken.