De leukste steden voor je stedentrip

Frick Collection

Frick Collection

Industrieel Henry Clay Frick was bij leven niet de meest geliefde persoon, maar doet na zijn dood iets terug. Zijn Frick Collection herbergt een mooie collectie schilderijen van Europese meesters, met enkele zeer bekende stukken.

In vergelijking tot veel andere musea in New York is The Frick Collection relatief klein, maar de collectie is imponerend. Hierom is bij een bezoek aan de stad het museum erg goed inpasbaar in het toch al vaak overvolle schema. Een bezoek van 2 uur kan al een goede indruk van het museum geven, maar je kunt hier ook rustig een veelvoud hiervan doorbrengen.

Onderkomen van het museum is de een eeuw geleden opgetrokken imposante stadsvilla van staalmagnaat Frick, ontworpen door de architect van de New York Library. Het kenmerkende gebouw aan Fifth Avenue is niet alleen opvallend aan de buitenkant: ook het interieur is typisch, met de nog met antiek meubilair ingerichte kamertjes.

Collectie Frick

The Frick Collection is het meest bekend om de collectie schilderijen, van de renaissance tot het begin van de 20e eeuw. Drie werken van Vermeer sieren de wanden van het Frick en ook Degas, Turner, Whistler en Frans Hals hebben hier een plekje veroverd. Verder zijn ook verzamelingen tapijten, werken van brons, porcelein en emaille en beeldhouwwerken te bezichtigen.

Garden Court

Even bijkomen van alle indrukken? De binnentuin van het Frick, the Garden Court, heeft rustige hoekjes en zacht klaterende fonteinen om rustig bij uit te blazen.

TIP: Bij de entree is gebruik van de audiotour inbegrepen. Zo kom je gemakkelijk en snel meer te weten over het werk, de historische context van het stuk en de over de maker.

Praktische informatie over The Frick Collection

Adres: 1 East 70th Street

Openingstijden:

maandag gesloten
dinsdag 10 – 18 uur
woensdag 10 – 18 uur
donderdag 10 – 18 uur
vrijdag 10 – 18 uur
zaterdag 10 – 18 uur
zondag 11 – 17 uur Van 11 tot 13 uur: pay what you wish

Toegang: $ 18. Op zondag is het van 11 tot 13 uur “Pay what you wish”, waarbij je zelf je toegangsprijs kunt bepalen.

Metro: 86 St (6)
 

Website: frick.org