De leukste steden voor je stedentrip

Museum of the Moving Image

Museum of the Moving Image

Op het terrein van de beroemde Kaufman Astoria Studios leer je alles over de geschiedenis, techniek en productie van het bewegende beeld in al haar vormen: film, televisie maar ook games.

Het Museum of the Moving Image is een uitstekend excuus om Manhattan eens te verlaten en de East River over te steken naar Queens. Op de gronden waar tot 1970 Paramount Pictures films en series opnam is nu een ontzettend leuk en leerzaam museum gevestigd over een thema waar we allemaal mee te maken hebben.

Erg leuk en herkenbaar voor velen is de verzameling van 130.000 voorwerpen uit tv-series en films. Waar anders sta je oog in oog met karakters uit Star Wars of creaties van Jim Henson (Muppets, Sesamstraat)?

Behind the Scenes

De belangrijkste expositie van het museum is Behind the Scenes, waar het gehele creatieve en technische proces van televisie, films en games wordt uitgelicht. Er wordt uitgelegd welke vaardigheden nodig zijn, welk materiaal er wordt gebruikt en welke artistieke keuzes er moeten worden gemaakt voordat iets klaar is om aan het grote publiek te worden vertoond. Ook wordt je meegenomen in de geschiedenis van het bewegende beeld, van de eerste 19e-eeuwse middelen om beeld te vertonen tot de laatste post-productietechnieken.

Ga je in het weekend? Dan heb je geluk, want op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er diverse demonstraties van het vakmanschap waarmee films worden gemaakt. Zo kun je van alles leren over de montage van een tv-serie, of hoe de soundtrack van Titanic is samengesteld en in de film is ingepast.

Ook de tijdelijke exposities zijn vaak de moeite waard. Zo zijn er tentoonstellingen (geweest) over hoe de buitenaardse wezens uit de Men in Black-films zijn ontworpen, over de fancultus rond Star Trek en over Robert de Niro.

Praktische informatie over het Museum of the Moving Image

Adres: 36-01 35th Avenue, Astoria, Queens

Openingstijden:

maandag gesloten
dinsdag 10:30 – 17 uur
woensdag 10:30 – 17 uur
donderdag 10:30 – 17 uur
vrijdag 10:30 – 20 uur gratis toegang tussen 16 en 20 uur
zaterdag 10:30 – 19 uur
zondag 11 – 17 uur

Toegang: $ 12. Op vrijdag is vanaf 16 uur de toegang gratis.

Metro: Steinway St (M,R), 36 Avenue (Astoria) (N,Q)
 

Website: movingimage.us