De leukste steden voor je stedentrip

Museum of Natural History

Museum of Natural History

Laat je meesleuren in het fascinerende dierenrijk. Sta oog in oog met een dinosaurus of waan je in de oceaan, het kan allemaal in het Museum of Natural History.

Dankzij de steun van tal van zwaargewichten uit de New Yorkse samenleving werd in 1869 het nationale natuurhistorisch museum in de stad gesticht. Sinds deze dag heeft het American Museum of Natural History al miljoenen mensen in staat gesteld van alles te leren over de natuur, culturen en het universum. Neem de tijd als je het museum bezoekt, want het ene hoogtepunt volgt na het andere.

Misschien is het museum wel het meest bekend om de verzameling skeletten van dinosauriërs. De pret begint gelijk al als je de grote hal van het museum betreed. Hier zie je ‘s werelds grootste vrijstaande skelet van een dino. Het betreft hier een Barosaurus, een enorme planteneter die tot 25 meter groot kon worden. Meer moois zie je in de Fossil Halls, waar je onder andere een Tyrannosaurus Rex en een Brontosaurus tegen het lijf loopt.

Milstein Hall of Ocean Life

Het meest imponerende van de Hall of Ocean Life is de (namaak-) blauwe vinvis van 29 meter lang, die aan het plafond hangt. Het diorama van een koraalrif is ook de moeite waard. Het diorama heeft twee verdiepingen: één boven en één onder de zeespiegel.

Maar er is nog veel meer te zien. In de Hall of Meteorites staan stukken van diverse meteorieten die op aarde zijn ingeslagen. De Star of India, de grootste en gaafste stersaffier ter wereld, vind je in de Hall of Gems and Minerals. De collectie bevat verder -maar zeker niet uitsluitend- smaragden, robijnen en topazen. De Hall of Human Origins laat je kennismaken met onze voorvaderen.

Rose Center for Earth and Space

Eén van de meest populaire gedeelten van het Museum of Natural History is het Rose Center for Earth and Space. Ben je geïnteresseerd in het ontstaan van de aarde en in planeten, sterrenstelsels en het heelal? Dan is dit echt een must. Het Rose Center is in 2000 ontstaan uit het beroemde Hayden Planetarium, en bestaat uit een zeven verdiepingen hoge glazen kubus met hierin een bol -de Hayden Sphere- met een doorsnee van 28 meter.

In de bol zijn 2 theaters ondergebracht. Het Space Theatre is in de bovenste helft gevestigd en vertoont indrukwekkende films op de koepel van het theater. Momenteel wordt de productie Journey to the Stars vertoond. Het Big Bang Theatre in de onderste helft van de bol neemt je mee naar het ontstaan van het universum.Hierna kun je de Cosmic Pathway volgen, waarbij je door 13 miljard jaar kosmische evolutie wordt geleid.

Ook interessant is Scales of the Universe, waarbij de afmetingen van en verhoudingen in het heelal worden nagebootst. De Hall of Planet Earth geeft antwoord op vragen over de evolutie van de aarde, klimaatverandering, het ontstaan van continenten, bergketens en nog veel meer. Wil je meer weten over het ontstaan van planeten, sterren en sterrenstelsel, dan is een bezoek aan de Hall of the Universe van harte aanbevolen.

Naast de permanente exposities zijn er veel tijdelijke tentoonstellingen. Een overzicht vind je hier.

Praktische informatie over het Museum of Natural History

Adres: 200 Central Park West (kruising 79th Street)

Openingstijden:

maandag 10:00-17:45 uur
dinsdag 10:00-17:45 uur
woensdag 10:00-17:45 uur
donderdag 10:00-17:45 uur
vrijdag 10:00-17:45 uur
zaterdag 10:00-17:45 uur
zondag 10:00-17:45 uur

Toegang: Er is een aanbevolen toegangsprijs $ 19, maar je kunt zelf bepalen hoeveel je over hebt voor een bezoek aan het museum. Het Museum Plus One-ticket ($25) geeft toegang tot het museum, het Rose Center for Earth and Space èn een tijdelijke expositie of IMAX film of Hayden Planetarium Space Show. Gratis toegang met de New York Pass, CityPASS of Explorer Pass.

Metro: 81 St – Museum of Natural History (B,C), 79 St (1)
 

Website: amnh.org