De leukste steden voor je stedentrip

Museum of the City of New York

Museum of the City of New York

Wil je meer weten over het verleden, heden en de toekomst van de stad waar je rondloopt? Bezoek dan het Museum of the City of New York.

Het Museum of the City of New York ligt aan Museum Mile, en behoort daarmee tot de bekendere musea van de stad. Het gebouw waarin het museum is ondergebracht valt een beetje uit de toon bij de rest van Fifth Avenue, maar is daarom niet minder leuk: een landhuis uit de koloniale tijd, waarvan er talloze zijn te vinden in de Verenigde Staten.

Diverse permanente en tijdelijke exposities belichten de historie van New York, vanaf de stichting van Nieuw Amsterdam tot vandaag. Er zijn interieurs te bewonderen uit de diverse perioden die de stad heeft doorgemaakt, kostuums, speelgoed en tal van kunstwerken die New York weerspiegelen. De kunstcollectie is zelfs zo groot dat slechts een zeer klein gedeelte wordt getoond.

Tijdelijke exposities

Het leukst zijn misschien wel de tijdelijke exposities. Tal van aansprekende thema’s zijn de revue al gepasseerd. Een kleine greep uit de afgelopen jaren: hoe New York zich heeft ontwikkeld aan de hand van the grid, het rechtlijnige stratenplan, de rol van het Apollo Theater in de ontwikkeling van het Amerikaanse amusement en veel fototentoonstellingen over onder andere de Twin Towers en de NYPD, de politie van de stad.

Praktische informatie over het Museum of the City of New York

Adres: 1220 5th Avenue (kruising 103rd Street)

Openingstijden:

maandag 10 – 18 uur
dinsdag 10 – 18 uur
woensdag 10 – 18 uur
donderdag 10 – 18 uur
vrijdag 10 – 18 uur
zaterdag 10 – 20:30 uur
zondag 10 – 18 uur

Toegang: Er is een aanbevolen toegangsprijs $ 10, maar je kunt zelf bepalen hoeveel je over hebt voor een bezoek aan het museum.

Metro: 103 St (6), Central Park North/110 St (2,3)
 

Website: mcny.org