De leukste steden voor je stedentrip

Musicals

Musicals

Het is het walhalla voor de musicalliefhebber: Broadway! Menig topproductie is op The Great White Way geboren en veel sterren hebben hier al gestraald. Het is dan ook de moeite waard om je trip naar New York te combineren met een bezoek aan één van de vele musicals.

Diverse producties draaien al jaren, worden nog steeds onvermoeid opgevoerd en trekken nog steeds volle zalen. Zo wordt Chicago al meer dan 15 jaar bewonderd en is The Phantom of the Opera al toe aan het 25-jarig jubileum. Ook Mamma Mia! en The Lion King zijn nog (of weer) te zien, evenals Porgy & Bess, Jesus Christ Superstar, Evita en Wicked. Maar de 40 theaters bieden ook genoeg nieuwe producties die meer dan de moeite waard zijn. Voor een actueel overzicht kijk je op Broadway Musical Home.

Musical tickets

Wil je er zeker van zijn dat je tijdens je bezoek aan New York een bepaalde musical kunt zien, wees dan bereid om diep in de buidel te tasten. Kaarten zijn erg gewild en de prijs begint vaak bij zo’n $ 100.

Je kunt kaarten bestellen via erkende ticketsites als Live Broadway of Telecharge. Ook kun je kaarten kopen bij de theaters zelf.

De goedkoopste manier om aan tickets te komen is via een TKTS-kiosk. Deze officiële outlets van de New Yorkse theaters bieden kaarten aan voor voorstellingen die diezelfde dag nog niet zijn uitverkocht, tegen een korting van 25% tot 50%. Wel wordt er nog $ 4 servicekosten per ticket in rekening gebracht. Welke kaarten nog beschikbaar zijn, staat aangegeven bij de kiosk. Er is wel een keerzijde: er staan vaak lange wachtrijen (een uur wachten is geen uitzondering) en het aanbod kan per uur verschillen.

Je vind de TKTS-kiosken op Times Square (hoek Broadway en 47th Street) en bij South Street Seaport (199 Water Street). Bij de kiosk op Times Square zijn tickets voor avondvoorstellingen te koop van 15 uur tot 20 uur en voor matineevoorstellingen (‘s middags) op woensdag en zaterdag van 10 tot 14 uur, ‘s zondags van 11 tot 15 uur. De kiosk bij South Street Seaport is geopend van 11 tot 18 uur, hier kun je naast het normale aanbod aan avondvoorstellingen alleen een dag van tevoren kaarten voor matineevoorstellingen kopen.

Meer informatie over de TKTS-kiosken vind je op de site van het Theatre Development Fund.

Tip: vraag je je af wat je aan moet trekken als je naar een musical gaat? Trek gewoon aan waar je jezelf lekker in voelt. Er is geen dresscode in de theaters (althans, niet voor musicals). Je zult dan ook van alles tegenkomen: nette avondkleding maar ook spijkerbroeken en t-shirts.