De leukste steden voor je stedentrip

Veiligheid

Veiligheid

New York is de veiligste grote stad van de Verenigde Staten. Het zero-tolerance beleid dat door burgmeester Rudolph Giuliani in de jaren negentig is ingezet, heeft veel veranderd in het voordeel van New York. Harlem is tegenwoordig ook in trek bij blanke yuppen, en door deze ‘gentrification’ is de reputatie die Harlem in het verleden heeft opgebouwd niet meer gerechtvaardigd.

Er is geen enkele reden om je in New York onveilig te voelen. Maar zoals in elke grote stad kan ook hier altijd iets gebeuren. Neem normale voorzorgsmaatregelen in acht: let op drukke plaatsen (metrostations, bezienswaardigheden) op zakkenrollers, en begeef je ‘s nachts niet op rustige plaatsen. Luister ‘s avonds laat op straat niet naar je iPod. Voel je je ergens niet op je gemak, ga hier dan weg.

Het overgrote gedeelte van de stad kun je zonder problemen bezoeken. In Manhattan kun je het beste beneden 96th Street (Upper East Side) en 125th Street (Upper West Side) blijven. De buurten boven deze straten zijn zeker niet per sé slecht of onveilig, maar de situatie kan wel per blok verschillen. Beperk je bezoek tot de andere boroughs tot bekende bezienswaardigheden, of vraag na hoe veilig een bepaalde buurt is.