De leukste steden voor je stedentrip

Wijken van New York

Wijken
Williamsburg, New York

Williamsburg is van oudsher een etnisch erg gevarieerde buurt. Maar door de lagere huizenprijzen trekken steeds meer hipsters de brug over, naar Brooklyn.

Theater District, New York

Het Theater District brengt veel van New York’s glitter en glamour samen: van de felle neonreclames op Times Square tot de fantastische theaters op Broadway.

Garment District, New York

Garment District is het creatieve epicentrum van Midtown Manhattan en vanouds het hart van de Amerikaanse mode.

Wijken in New York: Nolita

Nolita is kleinschaliger dan buurman SoHo, maar net zo hip. Geen wonder dat menig artiest hier is neergestreken.

Wijken in New York: Meatpacking District

In één van New York’s hipste wijken staan slachthuizen zij aan zij met boutiques. Dit grote contrast maakt het Meatpacking District erg geliefd.

Flatiron District, New York

Een kleine buurt met een grote reputatie, dat is het Flatiron District. De buurt, vernoemt naar het iconische Flatiron Building, blijft altijd in beweging en is altijd gewild.

Harlem, New York

Waar Harlem eens werd gevreesd om misdaad, drugs en geweld, kampt de wijk nu met heel andere problemen. Harlem is zo in opkomst dat het maar met moeite het authentieke – …

Upper West Side, New York

De Upper West Side is voornamelijk een woonwijk, maar er is genoeg te zien. De wijk geldt als de artistieke en culturele tegenhanger van de Upper East Side, aan de – …

Upper East Side, Park Avenue, New York

De Upper East Side is synoniem met macht, oud geld en de belangrijkste musea van de stad.

Greenwich Village, New York

Hoewel The Village tegenwoordig voornamelijk een woonwijk voor de middenklasse is, is het progressieve en alternatieve karakter van de wijk nog duidelijk aanwezig.

Financial District, New York

Als kloppend hart van het kapitalisme heeft het Financial District bankiers en zakenmensen veel te bieden. Maar ook voor toeristen is hier genoeg te zien!

Wijken van New York: Chinatown

Het steeds maar uitdijende Chinatown is een paradijs voor lekkerbekken en koopjesjagers. Little Italy, eens roemrucht, is hierdoor verdrukt en heeft de glans van het verleden verloren.

TriBeCa, New York

In oude pakhuizen en fabrieken vind je hippe boutiques, toprestaurants en peperdure lofts. Tribeca is dan ook een magneet voor sterren en succesvolle kunstenaars.

SoHo, New York

SoHo is een levendige wijk vol winkels, boutiques en kunstgalerieën. De geplaveide straten en gietijzeren trappen aan de gevels geven het geheel een haast on-New Yorks knus karakter.

Chelsea, New York

Chelsea is uitgegroeid van een grimmige industriewijk tot een bruisende, hippe en cultureel zeer diverse gemeenschap.

Lower East Side, New York

De Lower East Side is een historische buurt met een aanzienlijke Joodse populatie. Maar ook hipsters weten de wijk te vinden.