De leukste steden voor je stedentrip

Parijs

Foto: Loic Lagarde/cc by-nc-nd

De stad van de liefde, de lichtstad… De bijnamen van Parijs zijn overbekend. Het geeft aan dat de stad erg geliefd is en ook waarom. Parijs is een onwaarschijnlijk mooie, levendige en romantische stad waar het leven zelf haast tot kunstvorm is verheven.
 
Jaarlijks wordt de stad overspoeld door miljoenen toeristen, maar de stad is groot genoeg en interessant genoeg om dit een beletsel te laten zijn voor een stedentrip. Musea als het Louvre en het Musée d’Orsay worden bewonderd om hun indrukwekkende collecties. Wijken als Montmartre en het Quartier Latin worden bezocht om hun charme en sfeer en de beroemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacré Coeur zijn nog altijd de moeite waard.

Parijse levensvreugd

Maar hol niet van de ene bezienswaardigheid naar de andere, neem ook de tijd om van het Parijse leven te proeven. Strijk neer op een terras in Le Marais of Saint-Germain-des-Prés en laat het leven aan je voorbij glijden. Koop iets lekkers op één van de vele markten of kijk je ogen uit in de chique rue du Faubourg St. Honoré.

 

Parijs is een dure stad, en dat maakt je stedentrip waarschijnlijk ook redelijk prijzig. Maar de stad is het waard. Slechts weinig steden kunnen zich spiegelen aan de grandeur, historie en schoonheid. Er is ontzettend veel te zien, er zijn fenomenale kunstverzamelingen te bekijken en talloze winkels om te plunderen. Laat je omarmen door de Parijse levensvreugd. Maar pas op: er is een grote kans dat je verliefd wordt op deze fantastische stad!