De leukste steden voor je stedentrip

Bezienswaardigheden in Parijs

Bezienswaardigheden

Veel van de bezienswaardigheden in Parijs zijn iconisch voor de stad. Wie kent de Eiffeltoren, Notre Dame en de Arc de Triomphe niet? Maar het zou zonde zijn om tijdens je bezoek aan Parijs je alleen maar te beperken tot de bekende trekpleisters. Er is nog zoveel meer te zien!

Parijs heeft een rijk verleden en een groot gedeelte van de historie van de stad wordt dan ook verteld door de bezienswaardigheden. Je krijgt een indruk van de middeleeuwse stad op het Île de la Cité, door de Notre Dame en Sainte-Chapelle te bezoeken. In de Conciergerie beleef je de verschrikkingen van de Franse Revolutie, terwijl de Eiffeltoren en het Grand Palais het verhaal vertellen van Parijs tijdens het ‘belle époque’. De Tour Montparnasse is een symbool van het modernere Parijs.

Een andere manier om de historie van de stad te voelen, is om het Panthéon en het Cimetière du Père Lachaise te bezoeken. Het Panthéon is onder meer een mausoleum voor de grote denkers van Frankrijk, op het Cimetière du Père Lachaise zijn veel artiesten, schrijvers en kunstenaars begraven.

Paris Museum Pass

Ben je van plan een aantal bezienswaardigheden te gaan bezoeken? Wellicht is de Paris Museum Pass dan interessant. De pas geeft je direct en ongelimiteerd toegang tot meer dan 60 musea en monumenten in Parijs. Je kunt de pas kopen voor 2 dagen (€35), 4 dagen (€50) of 6 dagen (€65). Kijk op de site van Paris Museum Pass voor meer informatie en verkoopadressen.

Bezienswaardigheden in Parijs: Sainte-Chapelle

De pracht van de kapel Sainte-Chapelle gaat voorbij aan veel bezoekers van Parijs. En dat is jammer, want dit adembenemende voorbeeld van Gotische architectuur kan je absoluut betoveren.

Bezienswaardigheden in Parijs: Palais Garnier of Opera Garnier

Het spookt in de opera. En die opera is het overweldigende Palais Garnier, een bekoorlijke mix van bouwstijlen en met een ontegenzeggelijke grandeur.

Bezienswaardigheden in Parijs: Tour Montparnasse

De hoogste wolkenkrabber van Parijs staat garant voor spectaculaire uitzichten. Vanaf de 210 meter hoge Tour Montparnasse ligt Parijs letterlijk aan je voeten.

Bezienswaardigheden in Parijs: Palais Royal

Het Palais Royal is een bezoek meer dan waard, hoewel het niet toegankelijk is voor het publiek. De omgeving met een prachtige binnentuin maakt dit meer dan goed.

Bezienswaardigheden in Parijs: Pantheon

In het kloppend hard van intellectueel Parijs staat het Pantheon, de rustplaats van veel grote Franse denkers.

Bezienswaardigheden in Parijs: Cimetiere Pere duLachaise

Het is een onverwacht romantische bestemming, het Cimetière du Père Lachaise. Maar de glooiende heuvels, de 3.000 bomen en imponerende grafmonumenten geven de grootste begraafplaats van Parijs een prachtige en – …

Bezienswaardigheden in Parijs: Grand Palais

Onder haar enorme glazen dak biedt het Grand Palais onderdak aan populaire exposities, kunsttentoonstellingen, sport- en muziekevenementen.

Bezienswaardigheden in Parijs: Conciergerie

Als eerste eerste gevangenis van Parijs, kent de Conciergerie een gruwelijke geschiedenis. Tijdens de Franse revolutie was het voor veel gevangenen de laatste stop voor de guillotine.

Bezienswaardigheden in Parijs: Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe ligt aan de ‘Voie Triomphale’, op één lijn met andere monumenten als de Arc du Carrousel en de Arche de la Défense. De Arc is onlosmakelijk – …

Bezienswaardigheden in Parijs: Sacre Coeur

De kenmerkende Basilique du Sacré Coeur is van veel plekken in Parijs te zien. Haar ligging op de Butte de Montmartre garandeert dan ook een prachtig uitzicht over de stad. – …

Bezienswaardigheden in Parijs: Notre Dame

De Notre Dame is waarschijnlijk de bekendste kathedraal ter wereld. Victor Hugo’s klokkenluider heeft hier flink aan bijgedragen, maar ook de kathedraal zelf is een absoluut meesterwerk.

Bezienswaardigheden in Parijs: Eiffeltoren

De Eiffeltoren is hèt icoon van Parijs, het meest bezochte gebouw ter wereld en de favoriete bezienswaardigheid van toeristen.