De leukste steden voor je stedentrip

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe ligt aan de ‘Voie Triomphale’, op één lijn met andere monumenten als de Arc du Carrousel en de Arche de la Défense. De Arc is onlosmakelijk verbonden met het militaire verleden van Frankrijk.

Met de Arc de Triomphe wilde Napoleon de Franse legers huldigen die de slag bij Austerlitz (1805) wonnen. De triomfboog was echter pas 30 jaar later klaar.

Onbekende soldaat

In 1921 werd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de eerste wereldoorlog een onbekende soldaat onder de Arc de Triomphe begraven. Sinds 1923 is er ook de eeuwige vlam, die elke avond om 18:30 uur opnieuw wordt aangewakkerd door een oud-strijder. Tegenwoordig speelt de boog een belangrijke rol op feestdagen als Bevrijdingsdag (8 mei) en Quatorze Juillet.

Uitzicht

De Arc de Triomphe ligt midden op de Place de l’Étoile, het grootste verkeersplein van Parijs en een ware mierenhoop. Probeer niet over te steken, aan de noordzijde van de Champs Élysées vind je een tunnel naar de voet van de Arc. Vanaf het terras bovenop de Arc heb je een prachtig uitzicht van het Louvre tot La Défense.

In de omgeving van Arc de Triomphe :

Praktische informatie over Arc de Triomphe

Adres: Place Charles-de-Gaulle

Openingstijden: ma-zo 10-23 u (okt-mrt 10-22.30 u)

Toegang: €9,50

Metro: Charles-de-Gaulle – Etoile (M1, M2, M6, RER-A)

Website: arc-de-triomphe.monuments-nationaux.fr