De leukste steden voor je stedentrip

Cimetière du Père Lachaise

Cimetière du Père Lachaise

Het is een onverwacht romantische bestemming, het Cimetière du Père Lachaise. Maar de glooiende heuvels, de 3.000 bomen en imponerende grafmonumenten geven de grootste begraafplaats van Parijs een prachtige en ook vredige aanblik, en dit nodigt uit tot een wandeling.

Het is waarschijnlijk de meest bezochte begraafplaats ter wereld, geliefd door zowel toeristen als Parijzenaars. Op het enorme terrein (47 hectare) liggen zo’n 800.000 mensen begraven.

Beroemdheden

Op geen enkele andere plek vind je de laatste rustplaats van zoveel beroemdheden, met opmerkelijk veel personen van niet-Franse origine. Het meest bezochte graf is van Jim Morrisson, de in Parijs overleden zanger van The Doors. Verder een kleine greep van mensen die hier zijn begraven: wielrenner Laurent Fignon, operazangeres Maria Callas, chansonnier Yves Montand, zangeres Edith Piaf, actrice Simone Signoret, componist Frederic Chopin, schilder Karel Appel. De tombe van de Ierse schrijver Oscar Wilde is zeker de moeite waard.

Bijzonder -en met een gruwelijke geschiedenis- is de Mur des Fédérés. In 1871 werden tegen deze muur 147 opstandelingen geëxecuteerd na een nacht lang vechten op Père Lachaise. De lichamen vielen in een haastig gegraven massagraf.

Ingang

Père Lachaise heeft 5 ingangen. De hoofdingang vind je aan de Boulevard de Ménilmontant, het best te bereiken via metrostation Philippe Auguste. Je kunt je bezichtiging ook beginnen bij de ingang aan de Rue des Rondeaux (metro: Gambetta). Je komt dan uit in de buurt van de tombe van Oscar Wilde. Bij deze ingangen is ook een gratis plattegrond van de begraafplaats te krijgen. We raden je dringend aan om deze plattegrond te gebruiken als je gericht op zoek wil naar graven!

De overige ingangen vind je aan de Rue de Repos, op de hoek Boulevard de Ménilmontant-Avenue Gambetta en op het eind van de Rue de la Réunion.

In de omgeving van Cimetière du Père Lachaise :

Praktische informatie over Cimetière du Père Lachaise

Adres: Boulevard de Ménilmontant

Openingstijden: 16 mrt-5 nov: ma-zo 9-18 u, 6 nov-15 mrt: ma-zo 9-17.30 u

Toegang: gratis

Metro: Philippe Auguste (M2), Gambetta (M3), Père Lachaise (M2, M3)

Website: pere-lachaise.com