De leukste steden voor je stedentrip

Eiffeltoren

Eiffeltoren

Al meer dan 120 jaar torent de Eiffeltoren gracieus uit boven Parijs. Oorspronkelijk bedoeld om na 20 jaar te worden afgebroken, is de Eiffeltoren inmiddels uitgegroeid tot hèt icoon van Parijs, het meest bezochte gebouw ter wereld en de favoriete bezienswaardigheid van toeristen.

De toren werd in 1889 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling en het eeuwfeest van de Franse revolutie, maar werd met gemengde gevoelens door de Parijzenaars ontvangen. Veel mensen beschouwden de 324 meter hoge toren als een stalen gedrocht dat de stad ontsierde. Door de opkomst van de moderne communicatie bleek de Eiffeltoren toch erg waardevol, en werd er teruggekomen op het voornemen de toren te slopen. Hierdoor kun je vandaag de dag nog genieten van het adembenemende uitzicht over Parijs.

250 miljoen bezoekers

Inmiddels is de Eiffeltoren meer dan 250 miljoen keer bezocht, en ieder jaar nemen zo’n 6 miljoen mensen de moeite om de toren te beklimmen. Het beste uitzicht over Parijs heb je vanaf de 2e verdieping, bereikbaar per voet (704 treden) of met de lift. Wil je naar de top (met name leuk bij helder weer), dan moet je op de 2e verdieping overstappen. Op drukke tijdstippen kan hierbij een forse wachtrij ontstaan. Wil je dit voorkomen, dan kun je met name in de zomer het beste ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat gaan.

Naast het fantastische uitzicht biedt de Eiffeltoren nog veel meer: een champagnebar (3e verdieping, een glas champagne kost €10 tot €15), toprestaurant Jules Verne (1 michelinster) en veel informatie over de bouw en constructie van de toren.

In de omgeving van Eiffeltoren :

Praktische informatie over Eiffeltoren

Adres: Champs de Mars
 
Openingstijden: ma-zo 9.30-23 u, 17-6 tm 28-8: 9-24 u
 
Toegang: €4,70 (trap 2e verdieping), € 13,40 (lift naar top)
 
Metro: Bir-Hakeim (M6), Trocadéro (M9), Champs de Mars-Tour Eiffel (RER-C)
 
Website: tour-eiffel.fr