De leukste steden voor je stedentrip

Grand Palais

Grand Palais

Onder haar enorme glazen dak biedt het Grand Palais onderdak aan populaire exposities, kunsttentoonstellingen, sport- en muziekevenementen.

Het Grand Palais werd gebouwd als expositieruimte voor de wereldtentoonstelling van 1900. Het gebouw heeft een imposante art nouveau dakconstructie van staal en glas. Het Grand Palais bestaat uit drie verschillende gedeelten: La Nef, de Galeries Nationales en het Palais de la découverte.

La Nef

La Nef is de expositieruimte. De in 2005 heropende zaal huisvest voornamelijk tijdelijke exposities op erg uiteenlopende gebieden. Ook is er volop ruimte voor andere evenementen: Chanel geeft er regelmatig modeshows, het was het toneel voor het wereldkampioenschap schermen in 2010 en in 2011 trad Prince hier op.

In de Galeries Nationales vind je tijdelijke kunsttentoonstellingen. In de afgelopen jaren waren hier drukbezochte exposities van het werk van Claude Monet, Andy Warhol en Pierre-Auguste Renoir.

Wetenschap

De westvleugel van het Grand Palais geeft onderdak aan het Palais de la découverte, een interactief wetenschapsmuseum met aandacht voor wis-, natuur- en scheikunde, chemie, astronomie en biologie. Er is ook een planetarium, hierin word je in 45 minuten meegenomen langs sterren en planeten.

Voor de drie verschillende gedeelten dien je apart te betalen.

In de omgeving van Grand Palais :

Praktische informatie over het Grand Palais

Adres: Avenue Winston-Churchill (la Nef), Avenue du Général Eisenhower (Galeries Nationales), Avenue Franklin D. Roosevelt (Palais de la découverte)
 
Openingstijden: Openingstijden van la Nef en de Galeries Nationales variëren, zie de site voor actuele informatie. Palais de la découverte: di-za 9.30-18 uur, zo 10-19 uur.
 
Toegang: Toegangsprijzen van la Nef en de Galeries Nationales variëren, zie de site voor actuele informatie. Palais de la découverte: €7, inclusief planetarium € 10,50
 
Metro: Franklin D. Roosevelt (M1, M9), Champs-Élysées – Clemenceau (M1, M13), Invalides (M8, M13, RER-C)
 
Website: grandpalais.fr, palais-decouverte.fr