De leukste steden voor je stedentrip

Palais Garnier Opéra

Palais Garnier Opéra

Het spookt in de opera. En die opera is het overweldigende Palais Garnier, een bekoorlijke mix van bouwstijlen en met een ontegenzeggelijke grandeur.

Van 1875 tot 1990 was het Palais Garnier het kloppende hart van opera en ballet in Parijs. Het toneelgezelschap van het Palais genoot bekendheid tot ver over de grenzen en Gaston Leroux bezorgde het Palais Garnier verdere wereldroem met zijn Phantom of the Opera. Vanaf 1990 worden de meeste opera’s opgevoerd in de Opéra Bastille, waarna het Palais Garnier zich is gaan concentreren op ballet en moderne dans.

Galavoorstelling

Zin om je op een galavoorstelling te wanen? De statige Grand Escalier (statietrap) en de feestelijke Grand Foyer geven je precies dat gevoel. De theaterzaal is te bezichtigen als er niet wordt gerepeteerd, en heeft een plafond dat door Marc Chagall is beschilderd met beroemde figuren uit opera en ballet.

In totaal kunnen zo’n 2.200 bezoekers genieten van een voorstelling. Last-minute kaartjes zijn te verkrijgen bij de boxoffice van de Opéra. Let wel op: met de goedkoopste kaartjes heb je soms een erg beperkt of helemaal geen zicht op de bühne!

In de omgeving van Palais Garnier Opéra :

Praktische informatie over Palais Garnier Opéra

Adres: Place de l’Opéra
 
Openingstijden: ma-zo 10-17 u
 
Toegang: €9
 
Metro: Opéra (M3, M7, M8)
 
Website: operadeparis.fr