De leukste steden voor je stedentrip

Palais Royal

Palais Royal

Het Palais Royal is een bezoek meer dan waard, hoewel het niet toegankelijk is voor het publiek. De omgeving met een prachtige binnentuin maakt dit meer dan goed.

Het Palais Royal is al 4 eeuwen een plek waar macht en pleziertjes samenkomen. Het Palais is oorspronkelijk gebouwd voor kardinaal Richelieu, door de architect die ook de Sorbonne ontwierp. In de 17e eeuw werd het echter het paleis van de familie Orléans. De vleugels die de Jardin du Palais Royal omsluiten werden in de 18e eeuw toegevoegd, en werden al snel het toneel van schimmige zaakjes en revolutionairen. In de 19e eeuw stond het bekend als een plek voor overspel en dames van lichte zeden. Tegenwoordig biedt het Palais Royal onderdak aan het Ministerie van Cultuur en de Raad van State.

Galerijen

Het paleis is gelegen aan de drukke en statige Place du Palais Royal, tegenover het Louvre en het prestigieuze Hotel du Louvre. Om even te ontsnappen aan de stedelijke hectiek kun je een bezoek brengen aan de Jardin du Palais Royal. Dit symmetrische park is omzoomd door twee galerijen met allerlei winkeltjes. Aan de Galerie de Valois (oostzijde) vind je designerkleding, kunstgalerieën en juweliers, aan de Galerie de Montpensier (westzijde) zijn voornamelijk authentieke winkeltjes. Aan de zuidzijde van het park vind je een omstreden kunstwerk van Daniel Buren: 260 zwart-witte zuilen van ongelijke hoogte.

Ingangen van de Jardin du Palais Royal vind je aan de Rue Montpensier, de Rue de Valois en naast de Comédie Française, één van de mooiste schouwburgen van Parijs.

In de omgeving van Palais Royal :

Praktische informatie over het Palais Royal

Adres: Place du Palace Royal
 
Openingstijden: ma-zo 7-23 u (1 jun-31 aug) 7-21.30 u (1 sep-30 sep) 7-20.30 u (1 okt-31 mrt) 7-22.15 u (1 apr-31 mei)
 
Toegang: € gratis
 
Metro: Palais Royal – Musée du Louvre (M1, M7), Pyramides (M7, M14)
 
Website: palais-royal.monuments-nationaux.fr