De leukste steden voor je stedentrip

Sacré Coeur

Sacré Coeur

De kenmerkende Basilique du Sacré Coeur is van veel plekken in Parijs te zien. Haar ligging op de Butte de Montmartre garandeert dan ook een prachtig uitzicht over de stad. Bij je bezoek aan Montmartre mag de Sacré Coeur dan ook niet ontbreken.

De omgeving waarin de basiliek is gebouwd is van oudsher een heilige plek. De Galliërs en Romeinen bouwden al tempels in Montmartre. In 1875 werd opdracht gegeven voor de bouw van de huidige basiliek.

De Sacré Coeur neemt een prominente plek in in Parijs. En dat is opmerkelijk, want de basiliek was pas ingewijd in 1919 en is dus nog geen 100 jaar in gebruik. Haar kenmerkende witte kleur dankt de kerk aan de afzetting van de kalksteen waarmee de kerk is gebouwd.

Koepel en crypte

In de basiliek zijn de mozaïeken waarmee de kerk is versierd de moeite waard, evenals de beeltenis van de verering van het heilige hart, waarnaar de Sacré Coeur is vernoemd. Vanaf de buitenste ring van de koepel kun je op heldere dagen 30 kilometer ver kijken. In de crypte vind je informatie over de geschiedenis en achtergrond van de kerk.

Het terras en de trappen voor de Sacré Coeur zijn altijd druk bevolkt door toeristen, verkopers en straatartiesten. Wil of kun je niet de trappen beklimmen of afdalen? De funiculaire bij de Sacré Coeur is toegankelijk met een metroticket.

In de omgeving van Sacré Coeur :

Praktische informatie over de Sacré Coeur

Adres: Rue du Chevalier-de-la-Barre
 
Openingstijden: ma-zo 6-22.30 u, koepel 9-18 u (zomer), 9-17 u (winter)
 
Toegang: gratis (basiliek), €5 (crypte, koepel)
 
Metro: Anvers (M2), Pigalle (M2, M12), Jules Joffrin (M12)
 
Website: sacre-coeur-montmartre.com