De leukste steden voor je stedentrip

Musea in Parijs

Musea

De imponerende kunstcollecties van de Parijse musea rechtvaardigen een dagenlange bezichtiging. Maar meestal ontbreekt hiervoor de tijd. We zetten de belangrijkste musea voor je op een rij, pik er uit wat aansluit bij je interesse.

Het bekendste museum van Parijs -en wellicht van de wereld- is het Louvre. Topstukken als de Mona Lisa en de Venus van Milo trekken de meeste aandacht, maar er zijn nog genoeg andere hoogtepunten. Het Musée d’Orsay geldt als topmuseum van het impressionisme, met werken van Van Gogh, Monet en Renoir. Moderne kunst tref je in het Musée National d’Art Moderne, gevestigd in het Centre Pomidou. Bezoek je deze drie musea, dan heb je in feite de gehele kunstgeschiedenis doorlopen.

Thematische musea

Er zijn ook een groot aantal thematische musea die de moeite van een bezoek waard zijn. Het Musée Carnavalet vertelt de geschiedenis van Parijs. In het Hôtel des Invalides zijn verschillende musea gevestigd met het leger en oorlogen als centraal thema.

Paris Museum Pass

Ben je van plan een aantal musea te gaan bezoeken? Wellicht is de Paris Museum Pass dan interessant. De pas geeft je direct en ongelimiteerd toegang tot meer dan 60 musea en monumenten in Parijs. Je kunt de pas kopen voor 2 dagen (€35), 4 dagen (€50) of 6 dagen (€65). Kijk op de site van Paris Museum Pass voor meer informatie en verkoopadressen.

Musea in Parijs: Hotel des Invalides

Het Hôtel des Invalides is een imponerend complex met meerdere militaire musea, de laatste rustplaats van Napoleon en een eerbetoon aan Charles de Gaulle.

Musea in Parijs: Musee Carnavalet

Wil je meer weten over de turbulente geschiedenis van Parijs? In het Musée Carnavalet kun je je onderdompelen in de historie van de stad.

Musea in Parijs: Musee Rodin

Op een heerlijk verstilde plek midden in Parijs, kun je het werk bewonderen van één van Frankrijks meest gevierde kunstenaars. Het Musée Rodin is misschien wel het ontspannendste museum van – …

Musea in Parijs: Musee Picasso

Het Musée Picasso herbergt de grootste verzameling werken van de Spaanse meester. Ook een gedeelte van de persoonlijke collectie van Picasso is hier ondergebracht.

Musea in Parijs: Musee d Orsay

Waar het Louvre stopt, gaat het Musée d’Orsay verder. Het prestigieuze museum toont kunstwerken uit de periode 1848-1914, met pareltjes van het impressionisme, post-impressionisme en art-nouveau.

Musea in Parijs: Louvre

De parel op de kroon van de Parijse musea is natuurlijk het Louvre. Het is één van de meeste imponerende en drukstbezochte musea ter wereld.

Musea in Parijs: Centre Pompidou

Net als veel andere moderne bouwwerken in Parijs, was het Centre Pompidou controversieel bij de bouw. Maar inmiddels is het omarmd en geliefd om de enorme collectie moderne kunst.