De leukste steden voor je stedentrip

Musée Carnavalet

Musée Carnavalet

Wil je meer weten over de turbulente geschiedenis van Parijs? In het Musée Carnavalet kun je je onderdompelen in de historie van de stad.

In twee prachtige herenhuizen in het hartje van Le Marais vind je het Musée Carnavalet. Het museum vertelt het verhaal van Parijs, van de prehistorie tot vandaag. Het museum bestaat al sinds 1880, en was een idee van Baron Haussmann, de planoloog die Parijs opnieuw inrichtte.

Franse Revolutie

De geschiedenis wordt erg beeldend verteld door de vele schilderijen, maquettes, beeldhouwwerken en documenten in de meer dan 100 kamers. Er is veel aandacht voor historische mijlpalen als de Franse Revolutie. De uitgebreide collectie uit deze periode telt zelfs een paar sleutels van de Bastille, de beruchte gevangenis waarvan de bestorming het startpunt voor de revolutie markeerde. Hiernaast krijg je ook een goede indruk van het normale dagelijkse leven in Parijs door de eeuwen heen.

Het Musée Carnavalet is een erg leuk en levendig museum. Een bezoekje geeft je meer perspectief over de stad die je bezoekt. En het is nog gratis ook!

In de omgeving van Musée Carnavalet :

Praktische informatie over het Musée Carnavalet

Adres: Rue de Sévigné

Openingstijden: di-zo 10-18 u, ma gesloten

Toegang: gratis, voor bepaalde exposities kan wel entree worden gevraagd.

Metro: Saint-Paul (M1), Chemin Vert (M8)

Website: carnavalet.paris.fr